DOLAR 32,5185 % 0.21
EURO 34,8485 % 0.33
GRAM ALTIN 2.487,69 % 1,03
ÇEYREK A. 4.067,37 % 1,03
BITCOIN 2.011.025 -3.584
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ, Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü

Son Güncelleme :

17 Mart 2022 - 14:35

/ kez okundu.
KSÜ, Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdü
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı ve KSÜ Geriatri Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Hareketli Yaşamın Sağlıklı Yaşamla İlişkisi’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

KSÜ Bahçelievler Yerleşkesinden başlayarak Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasıyla son bulan yürüyüşe üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin İspir, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Üniversitelerin eğitim, öğretim, bilim ve teknoloji üretme sorumluluğunun yanında farkındalık oluşturma gibi topluma dönük hizmetlerinin de bulunduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, sağlıklı bir yaşlılık dönemi geçirmek için hareketli yaşamanın önemine vurgu yaptı.

“Bu topluma hizmet üretmeye devam etmek için, mutlu bir yaşam için her yaşta sağlıklı olmamız gerekiyor.” diyen Rektör Can, “Hekimlerimiz her yaşta hareketliliği öneriyorlar. Biz de üniversite olarak hareketli yaşamın sağlıklı yaşamla ilişkisine dikkat çekmek, bu konuda farkındalık oluşturmak için her yıl bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Herkese sağlıklı bir ömür diliyor, bu etkinliğimizin toplumda önemli bir farkındalık oluşturmasını temennisiyle herkese sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Esin İspir ise sağlıklı bir toplum için hareketli yaşamın önemine vurgu yaptı.

Farkındalık etkinliği yapılan basın açıklamasının ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.