DOLAR 32,3730 % 0.16
EURO 34,9597 % -0.33
GRAM ALTIN 2.325,59 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,34 % 0,22
BITCOIN 2.284.105 1.184
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kanlıdere’nin Yeni Köprüsü 89 Günde Açıldı

Son Güncelleme :

15 Eylül 2022 - 15:10

/ kez okundu.
Kanlıdere’nin Yeni Köprüsü 89 Günde Açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Toplamda 40 Milyon TL yatırımla 89 günde inşa edilen Kanlıdere’nin Yeni Köprüsü düzenlenen törenle trafiğe açıldı. Başkan Hayrettin Güngör, “Bugün sadece bir köprü açmıyoruz. Tarihi dokumuzun merkezi olan, Kale’miz, Kapalı Çarşı’mız, Ulu Cami’miz buradaki Sarayaltı caddemizle buranın değişimi ve dönüşümüne hizmet eden bir projenin temelini oluşturuyoruz. Restorasyonlarla ve kamulaştırmalarla burada 100 Milyon TL’yi bulan bir yatırım yaptık. Bu köprümüze, Kahramanmaraşlı büyüğümüz; çocukluğu ve yaşamının büyük bir kısmı buralarda geçen rahmeti rahmana uğurladığımız eski milletvekilimiz ve belediye başkanlığı yapmış olan Ali Sezal ağabeyin ismini veriyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin dev ulaşım yatırımlarından Kanlıdere’nin Yeni Köprüsü düzenlenen törenle trafiğe açıldı. 40 Milyon TL yatırımla hayata geçen proje, 17 Haziran tarihindeki temel atma töreninde belirlenen 89 günlük sürede inşa edilerek hizmete alınmış oldu. Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Habibe Öçal, Cihat Sezal, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş yer aldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından davul ve zurnalarıyla sahne alan Abdal Halil Ağa Torunları’nın sergiledikleri performanslarla başlayan etkinlik, Afşinli Ozan Hacı Mert ve Ali Çorukçu tarafından verilen mini dinletiyle devam etti.

Yeni Köprü, Dulkadiroğlu’na Katma Değer Sağladı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay yaptığı konuşmada, “İnşallah bu 89 günde biten Yeni Kanlıdere Köprümüzün, Kahramanmaraş’ımızın trafiğine; Dulkadiroğlu’muzun değişimine, dönüşümüne, güzelleşmesine katkı sunacağını biliyorum. Emeği geçen herkese Sayın Başkanımız Hayrettin Güngör nezdinde çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık diyorum” ifadelerini kaydetti.

Başarı Bir Ekip İşidir

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise, “Bir başarı varsa bu benim değil, birlikte yaptığımız bir başarıdır. Başarı ekip işidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye’mizin nereden nereye geldiğini görüyoruz. Kendilerinin çizdiği vizyon, partimizin yerel yönetimler manifestosunda göstermiş olduğu ilke ve hedefler çerçevesinde projelerimizi, hizmetlerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. 2 yıllık bir süremiz toparlanma, proje hazırlama safhası olarak gerçekleşti. Kurumsal kapasitemizi artırdık. Talepleri bir havuzda toplayıp, bunların ihtiyaçlarını, önceliklerini ortaya koyup, projelendirip hayata geçiriyoruz. Şehrimizin her bir yerleşim yerinde, her bir ilçemizde, her bir mahallemizde hamdolsun çok güzel işler yaptık, yapıyoruz. Yatırım kapasitemizi de her geçen yıl kat kat artırıyoruz” cümlelerine yer verdi.

“Sadece Bir Köprü Açmıyoruz, Tarihi Yaşatıyoruz”

Başkan Güngör konuşmasının devamında açılışı gerçekleştirilen köprünün çok daha büyük bir projenin ilk adımı olduğunu vurguladı: “Geçtiğimiz Cuma günü 90 günlük hedefimizi tamamladık ve Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşağımızı hizmete açtık. Bugün de 89 günlük hedefle Yeni Kanlıdere Köprümüzün açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bugün sadece bir köprü açmıyoruz. Tarihi dokumuzu merkezi olan, Kale’miz, Kapalı Çarşı’mız, Ulu Cami’miz buradaki Sarayaltı caddemizle buranın değişimi ve dönüşümüne hizmet eden bir projenin temelini oluşturuyoruz. Yaklaşık 1 kilometrelik Sarayaltı yolunu da Kale’ye bağlamış oluyoruz. Burada kamulaştırma işlemlerimiz son aşamaya geldi. Esnaflarımızla görüştük, burada yeni bir koridor açıyoruz. Yüzde 95’in üzerinde kamulaştırdık. Tarihi dokumuzun ortasında çok önemli bir cazibe alanı oluşturuyoruz.”

Tarihi Yapılar Koruma Altında

Tarihi yapıların da koruma altına alındığına dikkat çeken Başkan Güngör, “Bu köprümüzün maliyeti 36 Milyon TL. Asfaltla birlikte 40 Milyon TL bir yatırım hayata geçti. 40 Milyon TL’nin üzerinde de bölgedeki kamulaştırma yatırımları gerçekleştirdik. Burada Kadıoğlu Konağı, Hayrigül 1-2 konağının ihalesini yaptık. 18 Milyon TL’lik bir yatırım başladı. İnşallah 6 ay sürmeden hem konaklaması hem de yeme içme mekânıyla güzel bir eseri Kahramanmaraş’ımıza kazandırmış olacağız. Kurtuluş mücadelemizin komutanı Arslanbey’in Konağı’nı da 5 Milyon TL yatırımla restore ederek son aşamaya getirdik. İnşallah hatırasını orada yaşatmış olacağız. Toplamda burada 100 Milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleştiriliyor” dedi.

Ahde Vefa Örneği: Köprünün Adı Ali Sezal Olacak

Başkan Güngör konuşmasının devamında yeni köprünün adıyla ilgili de, “Kahramanlarımızın, ecdadımızın hikâyesinin olduğu bu mekân; Kale, Ulu Cami ve Kapalı Çarşı’yı kapsayan bir dönüşümün parçası. Varsın birileri başkalarına şirin gözükmek için ecdadımıza dil uzatsın. İşte Kahramanmaraş burada. Önümüzdeki günlerde yine çok büyük bir projemiz olan ve rahmetli milletvekilimiz İmran Kılıç’ın ismini taşıyan köprü ve bulvarımızda da trafik akışını sağlamış olacağız. Kanlıdere Köprümüze de bir isim vermemiz gerekiyordu. Kahramanmaraşlı büyüğümüz; çocukluğu ve yaşamının büyük bir kısmı buralarda geçen rahmeti rahmana uğurladığımız eski milletvekilimiz ve belediye başkanlığı yapmış olan Ali Sezal ağabeyin ismini veriyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Altını çizerek ifade ediyorum biz geçmişimizi görmeden, geleceğimizi inşa edemeyiz” cümlelerini kullandı.

“3 Yılda 3,5 Milyar TL Yatırım Yapıldı”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise konuşmasında, “Bugün yine güzel bir hizmetle bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ımızın ruhunu, kimliğini, karakterini tarihi dokusunu Kale’yi merkeze alarak yeniden inşa etmemiz lazım. Hikâyesi, tarihi olan bir şehirde yaşıyoruz. Geçen gün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’la son toplantımızı yaptık. Türkiye’nin en iyi mimarlarından birisi olan Sayın Hilmi Şenalp’in çalışmasıyla beraber Tekke’nin yeni mimarisi ortaya çıktı. Ulu Camii çevresinin ve Maraş Çarşısı’nın yeni tarihi dokusu ortaya çıktı. Son 3 yılda Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş’a yaptığı yatırım

3,3 Milyar TL. Hep birlikte güçlü ve büyük Türkiye hayalimizi inşallah gerçekleştireceğiz” dedi.

Hedefimiz Büyük ve Güçlü Türkiye

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise konuşmasında 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve ilgili arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Canla, başla çalışarak bu yatırımı da tamamladılar. Hamdolsun, partimiz, belediye başkanlarımız önemli hizmetleri hayata geçiriyor. 3 yılda Büyükşehir Belediyemiz 3,5 Milyar TL, merkezi hükümetimiz de Kahramanmaraş’a 60 Milyar TL yatırım yaptı. Bu yatırımlarla bizim en önemli idealimiz yeniden güçlü büyük Türkiye’yi kurmaktır. Sevgili Maraşlılar, inanın yaşadığımız dönemde de bu bağımsızlık ruhuna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hamdolsun, İHA’larımızı, SİHA’larımızı üretiyoruz, denizlerimizde kendi gemilerimizi yüzdürüyoruz. Ama unutmayın ki birilerinin de uykuları kaçıyor. Bunlar yeniden güçlenirler, ayağa kalkarlarsa vay halimize diyorlar. Aramızda fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu istikamette Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Türkiye olarak yürüyüşümüze devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından kesilen açılış kurdelesiyle köprü trafiğe açıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.