DOLAR 32,5765 % 0.01
EURO 34,9209 % 0.08
GRAM ALTIN 2.424,95 % -0,21
ÇEYREK A. 3.964,79 % -0,21
BITCOIN 66.762,00 -0.057
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KAHRAMANMARAŞ’TA 12 MART PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Son Güncelleme :

12 Mart 2022 - 15:54

/ kez okundu.
KAHRAMANMARAŞ’TA 12 MART PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

“12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde anma programı gerçekleştirildi.

Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklâl Marşı’nın TBMM’de 12 Mart 1921 yılında millî marşımız olarak kabul edilişinin 101.yıl dönümü vesilesi ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi.

Anma programına Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Özdurhan, kurum ve kuruluş amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başlayan programda Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Ömer Fıstıkçıoğlu, “Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet” konulu açılış konuşması gerçekleştirdi.

“Mehmet Akif Ersoy” adlı sinevizyon gösterimi ile devam eden programda okul öğrencilerinden Rabia Kızıltepe, “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri okudu.

Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Şehitlere Sesleniş” müzikali ve İstiklal Marşı Oratoryosu ile devam eden programda öğrenci korosu tarafından “Zulmü Alkışlayamam” adlı şiir okundu.

Program, Okul Müdür Vekili Ömer Fıstıkçıoğlu ve ekibinin “Kurtuluş Destanı” adlı zeybek gösterisi ile sona erdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.