DOLAR 32,5993 % 0.38
EURO 34,8057 % 0.18
GRAM ALTIN 2.505,15 % 0,83
ÇEYREK A. 4.095,92 % 0,83
BITCOIN 2.113.269 5.453
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş Otobüs Terminali, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı

Son Güncelleme :

28 Mart 2022 - 18:20

/ kez okundu.
Kahramanmaraş Otobüs Terminali, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başladı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Şehirlerarası Otobüs Terminali, yenileme çalışmalarının ardından hizmet vermeye başladı. Gerek terminal içi gerekse terminal dışında yapılan düzenlemeler beğeni kazandı. Vatandaşlar gerçekleştirilen yatırım için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, mevcut haliyle ihtiyacı karşılamayan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde başlatılan yenileme çalışmaları tamamlandı ve tesis hizmet vermeye başladı. 44 bin metrekarelik alana sahip terminalde otobüs girişleri yeniden düzenlenirken, sivil araçlar için de 250 kapasiteli ücretsiz otopark alanı oluşturuldu. Tesis içerisinde ise yolcu giriş ve çıkışları yeniden düzenlendi. İç mekanda yeni bilet satış noktaları, kafeteryalar, dinlenme ve bekleme alanları, bebek bakım odaları ile sosyal donatı alanları inşa edildi. Otogar esnafı ve vatandaşlar, çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Esnaf Mağdur Edilmedi

Terminal Hizmetleri ve Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Bünyamin Sökmen, “Şehirlerarası ulaşımda hizmet veren otogarımız artık deforme olmuş ve kullanılamaz hale gelmişti. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz de burada yenileme çalışmaları gerçekleştirdi. Artık daha konforlu bir alanda hizmet veriyoruz. Yenileme sürecinde de hiçbir esnafımız mağdur edilmedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, bu süreçte bizlere yeni bir yer tahsis etti ve esnafımız çalışmalarını orada yürüttü. Ayrıca bu süreçte Büyükşehir Belediyemiz otogar esnafımızdan hiçbir ücret talep etmedi. Her zaman otogar esnafının yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yolcular Çok Beğendi

Firma çalışanlarından Zeynep Gül, “6 yıldır burada çalışıyorum. Dolayısıyla otogarımızın eski haline de şahitlik ettim. Otogarımızın eski hali çok kullanışsız ve deforme olduğu için yolculardan olumsuz eleştiriler alıyorduk. Ayrıca bilet satış noktaları ve kafeteryalar yetersiz geliyordu. Ancak yenileme çalışmalarından sonra yolcuların bakış açıları tamamen değişti. Yeni otogarımızı hem bizler hem de yolcularımız çok beğeniyor. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Terminale Düzen Geldi

Firma çalışanlarından Ömer Can Kılıç ise; “Çok uzun yıllardır otogarda çalışıyorum. Çocukluğum otogarda geçti diyebilirim. Yenileme çalışmaları gerçekleştirilmeden önce yazıhanelerimiz kör noktada yer alıyordu. Dolayısıyla yolcular yazıhaneleri bulmakta ve bilet almakta zorluk çekiyorlardı. Ancak şimdi yazıhaneler tamamen bir düzen içerisinde sıralandı ve artık yolcularımız böyle bir sorun yaşamıyor” dedi.

Başkan Güngör’e Teşekkür

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde berberlik yapan İbrahim Bağcı, “10 yıldır burada berberlik yapıyorum. Yıllardır kullanılan ve artık deforme olan otogardan hem esnaflar hem de yolcular rahatsızdı. Yani artık ihtiyaçlara cevap veremez noktaya gelmişti. Terminalimiz Büyükşehir Belediyesi tarafından baştan uca yenilendi. Yenileme sürecinde bizlere yeni bir yer tahsis edildi. Bu yeni yerimizde bizlerden kira ücreti alınmadı. Ayrıca otogarın içindeki dükkânlarımız da bizlerden hiçbir ücret talep edilmeden Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi. Çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.