DOLAR 32,3767 % 0.16
EURO 35,0559 % -0.16
GRAM ALTIN 2.325,03 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,43 % 0,20
BITCOIN 2.281.184 0.006
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hayrettin Güngör’den Çanakkale Zaferi Mesajı

Son Güncelleme :

18 Mart 2022 - 8:40

/ kez okundu.
Hayrettin Güngör’den Çanakkale Zaferi Mesajı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Çanakkale’deki bu ruh, Maraş’ın Milli Mücadelesinde, 15 Temmuz’da, 30 Ağustos’ta, Azerbaycan Karabağ’da canlanan ve milletlerin makûs talihlerini değiştiren ruhtur. Bu şanlı tarihin varisleri olmaktan duyduğumuz haklı gururu bir kez daha ifade ederek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu muazzez topraklar için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güngör, “Bundan tam 107 yıl önce kadim ecdadımızın vatanlarını müdafaa etmek için cansiperane cepheye koşarak yedi düvele karşı verdiği mücadelenin adıdır Çanakkale. Bağımsızlığını tüm değerlerin üzerinde tutan, esir olmaktansa canından olmayı tercih eden kadim ecdadımız o gün adeta destan yazdı. Çanakkale, dünyanın en donanımlı ordularının bile mağlup edilebileceğinin tüm dünyaya gösterildiği, vatanın bekası için her şeyini geride bırakarak cepheye koşan yüz binlerce kahramanın da dediği gibi ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünün tarihe nakşedildiği savaştır. Çanakkale’deki bu ruh, Maraş’ın Milli Mücadelesinde, 15 Temmuz’da, 30 Ağustos’ta, Azerbaycan Karabağ’da canlanan ve milletlerin makûs talihlerini değiştiren ruhtur” ifadelerine yer verdi.

Geri Dönmeyi Düşünmediler

Başkan Güngör mesajını, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de söylemiş olduğu ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ vecizesi aslında bu savaşın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu şanlı tarihin varisleri olmaktan duyduğumuz haklı gururu bir kez daha ifade ederek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; bu muazzez topraklar için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” cümleleriyle noktaladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.