DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Felçli Hasta, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine Sedye İle Girdi Yürüyerek Çıktı

Son Güncelleme :

20 Nisan 2022 - 13:32

/ kez okundu.
Felçli Hasta, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine Sedye İle Girdi Yürüyerek Çıktı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) önemli bir operasyona daha imza attı. İnme geçirerek felçli hale gelen hasta yapılan başarılı ameliyatın ardından yürüyerek taburcu edildi.

Kahramanmaraş’ta yaşayan 47 yaşındaki Hatice Harun, bir süre önce evinde aniden rahatsızlandı. Yakınları tarafından ilk olarak özel hastaneye götürülen Harun, burada yapılan incelemenin ardından inme geçirdiği anlaşılarak KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Hastanenin Nöroloji servisinde yapılan kontrollerde şah damarından başlayarak beynin içine kadar tıkandığı buna bağlı felç geçirdiği tespit edildi

Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Tıp Fakültesi Hastanesi İnme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gökçe tarafından yapılan operasyonda, hastaneye felçli gelen hasta yapılan başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşturuldu ve yürüyerek taburcu edildi.

Prof. Dr. Mustafa Gökçe: Erken müdahale önemli

KSÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Gökçe, hastanın hastaneye felç geçirmiş bir şekilde geldiğini hastanın 3 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu belirtti.

Gökçe, “Hasta geldiğinde, sol şah damarından beyninin içine kadar pıhtı mevcuttu. Yaklaşık 3 saatlik anjiyo işlemiyle pıhtıları temizledik, damarları açtık. Hasta 2-3 gün içerisinde düzeldi. Kendisi şimdi hareket ediyor ve yürüyor. Burada en önemli mesaj aslında şu; bir kişi inme geçirdiği zaman hemen inme merkezi olan yere gitmesi gerekiyor. Çünkü bu inme ağrısız bir hastalık. Kalp krizi gibi değil. Kalp krizinde hasta ağrılı olduğu için hemen hastaneye koşuyor ama inme öyle olmadığı için oyalanıyorlar. Biraz sonra gideriz, düzelir falan diye bekliyorlar. Beklememek lazım. Aniden gelmek gerekiyor.” dedi.

Sağlığına Kavuşan Hatice Harun, Rahat Hareket Edebilme Ve Yürüyebilmenin Mutluluğunu Yaşıyor

Başarılı geçen ameliyat sonunda sağlığına kavuşan Hatice Harun, “Daha önce devamlı olarak kollarımda uyuşukluk oluyordu. Hastaneye geldiğimde bilincim kapalıydı, felç geçirmiştim. Yakınlarım tarafından gecenin bir yarısında Sedyeyle getirildiğim hastanede Mustafa Gökçe Hoca sayesinde kurtuldum. Ameliyattan sonra uyandığımda ayaklarımın ve ellerimin oynadığını fark ettim. Şu anda çok iyiyim. Çok şükür yürüyebiliyor, konuşabiliyorum. Tedavinin ardından hastaneden mutlu ve yürüyerek çıkıyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.