DOLAR 32,5077 % 0.18
EURO 34,8402 % 0.31
GRAM ALTIN 2.490,73 % 1,15
ÇEYREK A. 4.072,34 % 1,16
BITCOIN 2.030.592 -2.09
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 26°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dünya Göçebe Oyunları’na Kahramanmaraş Lezzetleri Damga Vurdu

Son Güncelleme :

30 Eylül 2022 - 21:47

/ kez okundu.
Dünya Göçebe Oyunları’na Kahramanmaraş Lezzetleri Damga Vurdu
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın İznik ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nda kurulan tanıtım çadırıyla yerini aldı. Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri ve geleneksel el sanatlarının tanıtıldığı çadır, katılımcıların ilgi odağı oldu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; şehrin kültürel değerlerini, yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatlarını tanıtıcı faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Bursa’nın İznik ilçesinde 4’üncüsü düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları’nda kurulan tanıtım çadırında Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri ve geleneksel el sanatları katılımcılarla buluşturuldu. Sim sırma, oyma sandık ve yemeni gibi kültürel öğelerin yanı sıra tarhana, fıstık ezmesi, kırmızı biber gibi yöresel lezzetler misafirlerin ilgi odağı oldu. Etkinlikte misafirlere ikram edilen Kahramanmaraş Dondurması da yoğun ilgi gördü.

2 Ekim’e Kadar Devam Edecek

Etkinlikte Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım çadırını Türkiye’den ve yurtdışından gelen misafirlerin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan da ziyaret etti. 29 Eylül tarihinde açılışı gerçekleştirilen 4. Dünya Göçebe Oyunları, 2 Ekim tarihine kadar devam edecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.