DOLAR 32,3674 % 0.14
EURO 34,8986 % -0.49
GRAM ALTIN 2.325,13 % 0,20
ÇEYREK A. 3.801,59 % 0,20
BITCOIN 2.296.145 1.729
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BAŞKAN DAĞ, “İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ BİZİ KUCAKLAYARAK BAĞIRLARINA BASTI”

Son Güncelleme :

16 Mart 2022 - 13:54

/ kez okundu.
BAŞKAN DAĞ, “İŞÇİ KARDEŞLERİMİZ BİZİ KUCAKLAYARAK BAĞIRLARINA BASTI”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Hak-İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, bizim şu anda 6 bin 300’e yakın üyemiz var” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı, 12’nci seçimli genel kurulunda Mehmet Akif Dağ, başkanlık koltuğuna oturmuştu. Yapılan seçim sonrası tanışma ve kaynaşma programı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Dağ, başkanlık süresi boyunca yaptığı, ilerleyen zamanlarda yapacağı çalışmaları anlattı. Ayrıca toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Dağ, sendikadan üyelerin istifa ettiğine dair çıkan haberlere ilişkin gelen soruya da cevap verdi. Seçimin hemen ardından karşı rakibin yönetiminden istifalar olduğunu ancak onlarında tek tek dönmeye başladığını belirten Dağ, şu anda çıkan istifa haberlerinin ise yalan haber olduğunu vurguladı.

Dağ, “Biz göreve geldiğimizde bir rakip vardı karşımızda. Rakipte bu sendikaya uzun yıllar hizmet etmiş ekipten oluşuyordu. Seçim sandıkta kaldı biz orada kucaklaştık. Hep beraber olduğumuzu, omuz omuza beraber hareket edeceğimizi söyledik. Tabii onların yapmış olduğu spekülasyonlar, algı operasyonları olmuştu ama asıl olan kayıttır, kayıtlarımızda sistemimizde 5 bin 700 ve üzeri olan üye sayımız 6 bin 300’e yaklaştı. Rakip yönetimin yapmış olduğu istifalar vardı, çok şükür onlar da geri tek tek dönüyor. Şu anda istifa haberleri asparagas haberdir. Şu anda öyle bir şey yok. Bizim üye sayımız gayet yerinde şu anda 6 bin 300’e yakın üyemiz var” ifadelerini kullandı.

Dağ, programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere Hizmet-iş sendikası Kahramanmaraş Şubemizin 12. Olağan Genel kurulunu 03 Şubat 2022 tarihinde tam demokratik bir ortamda 130 delegenin tamamının oy kullandığı bir genel kurul gerçekleştirilmiştir. Emek ve Alın teri davasına sahip çıkma adına işçi kardeşlerimizin bize verdiği bu kutlu göreve geleli 40 gün oldu. Çok Şükür Rabbimize bu 40 gün içerisinde Gece Gündüz demeden Şube Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımız ile temsilcilerimizle hep birlikte çalışarak Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığımıza bağlı bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Afşin, Göksun, Andırın, Türkoğlu, Pazarcık, Çağlayancerit, Nizip Belediyelerine ait tüm işyerlerimizde görev yapan işçi kardeşlerimizi ziyaret ederek, çalışma şartlarında, özlük haklarının geliştirilmesinde neler yapabiliriz konusunda istişare ve değerlendirme toplantıları düzenledik. Bu toplantılarının tamamında iç içe sorunlarını dinlediğimiz ve çözüm aradığımız işçi kardeşlerimiz bizi kucaklayarak bağırlarına bastılar.

Öncelikle Hak İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı olarak, 40 gün önce yaptığımız genel kurulu o salonda bıraktık. Seçilmemizin ardından tüm arkadaşlarımızla omuz omuza vererek sendikal haklarımızı nasıl iyileştirebiliriz diye çalışmalara başladık. Biz görevimizin ve arkadaşlarımızın bize nasıl bir misyon yüklediğinin farkındayız. Sorumluluğumuzu sonuna kadar hissediyor ve ona göre çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hemen seçimin ardından sahadaki çalışmalarımızı ve samimiyetimizi gören 500 arkadaşımızın yeni üye kayıt olmasının mutluluğunu yaşadık ve bu kayıtlar doğru yolda olduğumuzu gösterdi.

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığımız olarak tamamen yenilenmiş genç ve dinamik bir kadro ile ve bu kadromuza tüm şubemize bağlı bulunan belediyelerden yönetimimizde arkadaşlarımız vardır. İnşallah uzun yıllar işçi kardeşlerimizin Emek ve Alın teri davasına sahip çıkmanın gayreti içerisinde olacağız, bu bağlamda göreve geldiğimiz günden buyana 2 defa Ankara’ya Genel Başkanlığımıza görüşmelere giderek, Hizmet-iş sendikası Kahramanmaraş Şubemize bağlı bulanan ve toplu iş sözleşme görüşmeleri tıkanan 7 belediyemizde müzakere görüşmeleri yaparak çok şükür anlaşma sağlamış bulunmaktayız. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizde “İmzamız İşçinin Kararıdır” diyerek sözleşme öncesi işçi kardeşlerimiz ile toplantılar yapıyoruz, onların talep ve dileklerini dinliyoruz sonrasında ise, Toplu iş sözleşmesi müzakere görüşmesi masasına işverenlerimiz ile ‘İş barışı’ ortamında oturarak işçi kardeşlerimizin emek ve Alın terine sahip çıkarak, işverenlerimize işçi kardeşlerimizin sahada yaşadıkları zorlukları anlatarak sonuca ulaşıyoruz.

Çalışan emekçilerimiz şundan emin olmalıdır; “Sendikam beni korur ve Sendikam benim hakkıma sahip çıkar” demeli ve Hizmet-iş Sendikamıza ve Şube yönetimimize sonuna kadar güvenmelidir. Bizde çalışan emekçilerimizin haklarını sözde değil özde ücret olarak Şehrimizin yaşam şartlarına uygun ücretler alarak emekçilerimizi mutlu görmek tek hedefimizdir. Bizim önceliğimiz kardeşlerimizin mutluluğudur. Biz genç ve çok heyecanlı koşan bir ekibiz, tüm eforumuzu hem sahada işçi kardeşlerimizin arasında hem de masada içişlerimiz lehine işverenlerimiz ile müzakere görüşmelerinde sarf ediyoruz. Burada nutuk atmıyoruz, olmayacak işlerden de konuşmuyoruz, tamamen gerçek ve realite ile yapacaklarımızın taahhüdünü veriyoruz.

Kardeşlerimizin iş ve yaşam refahına katkı sunmak için var gücümüzü ortaya koyacağız. Verdikleri emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Gücümüz, Sesimiz, Moral ve motivasyon kaynağımız olan kıymetli işçi kardeşlerimiz ile hep birlikte el ele vererek inşallah bundan sonraki Emek ve Alın teri mücadelemizde güzel günlere birlikte adım atacağız… Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubemize bağlı tüm üyelerimizin Emek ve Alın teri emanetleri bizlerdedir. İşçi kardeşlerimiz ile Hak-iş Konfederasyonu, Hizmet-İş Sendikası İşçi Ailesi çatısı altında her zaman ‘Bir’ olur isek aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Ayrıca, Hak İş Konfederasyonu Kahramanmaraş İl Başkanı olarak da memleketimizin sorunlarının çözülmesinde, ülkemizin refaha kavuşmasında da elimizin taşın altına koymaya hazırız.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.