DOLAR 32,5620 % 0.03
EURO 34,8675 % -0.05
GRAM ALTIN 2.429,49 % -0,03
ÇEYREK A. 3.972,22 % -0,03
BITCOIN 63.872,33 -4.308
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Reflü Tedavisi Nasıl Yapılır?

Son Güncelleme :

12 Mart 2018 - 10:06

/ kez okundu.
Reflü Tedavisi Nasıl Yapılır?
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Özel Sular Vatan Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr. Adem Saydam çocuklarda görülen reflü hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Reflü’nün Çocukların her yaş grubunda çok sık rastlanan bir sorun olduğuna değinen Uzm. Dr. Adem Saydam:  “Bebeklerde 1. aydan itibaren görülmeye başlayan reflü, 4. ay civarı en yoğun olarak görülmektedir. Bebeklerin çoğu 1.  yaşında ve neredeyse tamamında 2. yaş civarında düzelmektedir”dedi.

Reflü Belirtileri Neler?

Reflü’nün belirtileri hakkında bilgiler veren Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çocuklarda reflü’de şikâyet olarak huzursuzluk, vücudunu germe-bükülme hareketleri, öğürme ve beslenmeyi reddetme gibi şikâyetlerle başlar sonuçta iştahsızlık, anemi gelişmesi gibi belirtiler de tabloya eşlik eder. Sıkreflüsü olduğu halde kilo alımı ve beslenmesi iyi olan ve huzursuzluğu olmayan bebekler “mutlu tükürükçü” olarak adlandırılırlar. Bu bebeklerin tedaviye ihtiyacı yoktur.Ancak çocukta safralı kusma, kanlı kusma,  sürekli zorlu kusma, hayatın 6. ayından sonra başlayan kusma, gelişme geriliği, kabızlık, karında hassasiyet, gibi şikayetler varsa bu hastaların araştırılmasıgerekmektedir.”

Reflü Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özel Sular Vatan Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzm. Dr. Âdem Saydam, Reflü rahatsızlığı olan kişilerin ne yapması gerektiğini ve reflü tedavisi hakkında ise şunları söyledi: “Reflü’nün sebeplerinden biride beslenme hatalarıdır.  Düz zemine yatırılarak besleme ve yine besleme sonrası düz zemine yatırma reflüye sebep olabilir.  Çocuklarda sol yan pozisyon ve yatak başının 30 derece yükseltilmesi reflüyü azaltır. Çocuklar az miktarda, sık sık beslenmelidir. Her beslenmeden sonra gazı çıkarılmalıdır.Yalancı emzik kullanmaları da reflü tedavisinde faydalı olabilir. Emzik bebekte tükürük salgısını ve bağırsak hareketlerini artırarak reflü olasılığını azaltır.Reflüsü fazla olan bebeklerde mamaların ve gerekirse annesütünün kıvamını arttıran özel mamalar kullanılabilir.İnek sütü alerjisi varsa diyetten inek sütü çıkartılmalıdır.Pasif sigara içimi de reflüyü artırmaktadır bu nedenle evde sigara içilmemelidir.Büyük çocuklarda reflüyü arttıran çikolata, aşırı yağlı yiyecekler, cips, ketçap, mayonez, soğan, sarımsak gibi gıdalar ve asitli gazlı içecekler yasaklanmalıdır.Reflü hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçların genellikle mide içeriğinin yemek borusuna kaçışını önleyici, mide boşalmasını hızlandırıcı ve mide asidini azaltıcı etkileri vardır.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.