DOLAR 32,3139 % 0.19
EURO 35,0759 % -0.17
GRAM ALTIN 2.277,70 % 0,01
ÇEYREK A. 3.724,03 % 0,01
BITCOIN 2.290.409 1.291
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

“Kahramanmaraş Sanayisini Ayağa Kaldıracağız”

Son Güncelleme :

12 Mart 2023 - 10:37

/ kez okundu.
“Kahramanmaraş Sanayisini Ayağa Kaldıracağız”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Deprem sonrası sanayi ve ticaret alanlarında meydana gelen sorunların çözümüne ilişkin gerçekleştirilen toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kahramanmaraş, Türkiye’nin önemli üretim şehirlerinden biri. Şehri tekrar eski günlerine döndürmek için de sanayi ve ticareti ayağa kaldırmamız gerekiyor. Kahramanmaraş için sanayi olmazsa olmaz. İnşallah el birliğiyle Kahramanmaraş sanayisini ayağa kaldıracağız” dedi.

Depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehirde ticari hayatın canlanması ve iş yerlerinin hizmet vermeye başlaması noktasında da yoğun gayret gösteriyor. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla deprem sonrası ticaret ve sanayi alanlarında meydana gelen sorunların çözümüne ilişkin istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda; Vali Ömer Faruk Coşkun, 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Cihat Sezal ile İl Başkanı Fırat Görgel, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, meslek örgütü temsilcileri ve iş insanları da yer aldı. Şehirde üretimin artırılması, sanayi ve ticaret alanlarının taşınması ve ticari hayatın canlandırılması gibi pek çok konunun görüşüldüğü toplantıda Bakan Varank, katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Sanayi Kahramanmaraş’ın Olmazsa Olmazı

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Maalesef büyük bir afetle karşı karşıya kaldık. Bu süreçte devlet millet iş birliğiyle yaralar sarılmaya çalışılıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizler de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Kahramanmaraş, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde en büyük hasarı alan illerimizin başında geliyor. Maalesef şehrimizde büyük bir yıkım meydana geldi. Kahramanmaraş, özel bir şehir. Anadolu’yu Türk yurdu yapan şehirlerden bir tanesi. Bu süreçte gösterdiği metanet, dayanışma ve gayretiyle neden kahraman olduğunu bir kez daha kanıtladı. Ayrıca Kahramanmaraş, Türkiye’nin önemli üretim şehirlerinden biri. Şehri tekrar eski günlerine döndürmek için de sanayi ve ticareti ayağa kaldırmamız gerekiyor. Kahramanmaraş’ın Gayri Safi Yurt İçi Hasılası içerisinde sanayinin payı yüzde 50’nin üzerinde. O yüzden Kahramanmaraş için sanayi olmazsa olmaz. Burada üretimi nasıl ayağa kaldırabiliriz noktasında yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.

Kalıcı Konut ve Sanayi Alanlarının Tespiti Sürüyor

Toplantıda yaptığı konuşmada kalıcı konut ve sanayi alanlarının tespiti noktasında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehrimizde ticari hayatın canlanması, esnafımız, sanayicimiz ve iş insanlarımızın faaliyetlerine başlaması noktasında tüm paydaşlarımızla birlikte yoğun gayret içerisindeyiz. Hedefimiz hiçbir üreticimizin mağduriyet yaşamaması. Kalıcı konut ve sanayi alanlarımızın

tespiti konusunda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile titiz bir çalışma yürütüyoruz. Zemin etüt çalışmaları devam ediyor. İmar planlarının revizyonu için de çalışmalarımız sürüyor. Süreçler sağlıklı bir şekilde ilerliyor” cümlelerini kaydetti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3094

SATIŞ

32,3139

FARK

% 0.19
Dolar EURO

ALIŞ

35,0480

SATIŞ

35,0759

FARK

% -0.17
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,8421

SATIŞ

40,8778

FARK

% -0.36
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,6563

SATIŞ

35,6748

FARK

% -0.11
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7578

SATIŞ

23,7657

FARK

% -0.05
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.643,75

SATIŞ

3.724,03

FARK

% 0,01
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.277,34

SATIŞ

2.277,70

FARK

% 0,01
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.290.409

DEĞİŞİM

1.291

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER