DOLAR 32,3973 % 0.21
EURO 35,1058 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,32 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,53 % 0,25
BITCOIN 2.308.556 0.325
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

9. Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı açıldı

Son Güncelleme :

03 Kasım 2022 - 15:11

/ kez okundu.
9. Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı açıldı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın açılış programında konuşan Başkan Güngör, “Tekstil sektörünün öncü şehirlerinden olan Kahramanmaraş’ımızda bu fuarın düzenlenmesini çok önemsiyoruz. Bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Tekstil Makineleri Fuarı’mızın şehrimiz, ülkemiz ve sektör için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın açılış programına katıldı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KMTSO) koordinasyonunda Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) düzenlenen fuarın açılış programında Vali Ömer Faruk Coşkun, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sektör temsilcileri ile vatandaşlar da yer aldı.

“Tekstilde Öncü Şehirlerden Biriyiz”

Açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Her zaman ifade ettiğimiz gibi Kahramanmaraş’ımız çok kadim bir şehir. Birçok sektörde öncü rol oynuyor. Pamuktan ipliğe, dokumaya, boyamaya, hazır giyime evrilen tekstil de bunlardan bir tanesi. Hamdolsun girişimcilerin ve hemşehrilerimizin gayretleriyle tekstil şehrimizde son derece önemli bir konuma geldi. Kahramanmaraş’ımız almış olduğu teşvikleri %100 amacına uygun kullanan şehirlerden bir tanesi. Bu da bizim için bir gurur kaynağı. Hamdolsun bu sektörde çok önemli bir aşamaya geldik. Şehrimizin ihracatının büyük bir kısmını da tekstil ve buna dayalı ürünler oluşturuyor” dedi.

İhracatımızı Artıracağız

Başkan Güngör konuşmasının devamında, “Geçmişte çok kısıtlı alanda faaliyet gösteren fabrikalarımız bugün çok daha geniş alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Bu alanın daha da genişletilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Islah OSB ile daha fazla katma değer kazandırdığımız bir alan oldu. Şehir protokolümüzün yoğun gayretleri sonucu bu Islah OSB’leri hayata geçirdik. İnşallah önümüzdeki süreçte yine milletvekillerimiz, teşkilatımız ve protokolümüzle birlikte yeni yatırım alanlarını şehrimize kazandıracağız. Böylece şehrimizin ihracatını da artıracağız ” cümlelerini kaydetti.

Fuarımız Hayırlı Olsun

Güngör, “Tekstilin girdi maliyetlerini ve dışa bağımlılığını azaltmak için tekstil makinelerinin yerli olması, bunların bir kısmının da şehrimizde üretilmesini çok önemsiyoruz. Hatırı sayılır ölçüde yerli makineye sahibiz. Bu oranın artırılması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizde ciddi gayret sarf ediliyor. Fuarların da bu alandaki yeni gelişmeleri takip ve teşvik etmek açısından son derece önemli olduğunu biliyoruz. Tekstil sektörünün öncü şehirlerinden olan Kahramanmaraş’ımızda da bu fuarın düzenlenmesini çok önemsiyoruz. Bu

yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Tekstil Makineleri Fuarı’mızın şehrimiz, ülkemiz ve sektör için hayırlı olmasını diliyorum. Emeklerinden dolayı bütün girişimcilerimize teşekkür ediyorum” cümleleriyle konuşmasını noktaladı.

Tekstilin Başkenti

Fuarın açılışında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu, “Türkiye’de tekstilin başkenti olarak bilinen Kahramanmaraş, bu alanda her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kahramanmaraş artık tekstilin yanı sıra bu sektörde kullanılan makineleri üreten bir konuma geldi. Bu alanda düzenlediğimiz fuarımızın her geçen yıl daha da büyüdüğüne şahit oluyoruz. Bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fuarımızın şehrimiz, ülkemiz ve tekstil sektörü için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile fuarın açılışı gerçekleştirildi. Devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve beraberindeki heyet fuar alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3715

SATIŞ

32,3973

FARK

% 0.21
Dolar EURO

ALIŞ

35,0112

SATIŞ

35,1058

FARK

% -0.02
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,9790

SATIŞ

41,0700

FARK

% 0.38
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8982

SATIŞ

35,9230

FARK

% 0.22
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8992

SATIŞ

23,9188

FARK

% 0.2
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.720,08

SATIŞ

3.803,53

FARK

% 0,25
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.325,05

SATIŞ

2.326,32

FARK

% 0,25
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.308.556

DEĞİŞİM

0.325

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER