DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Tropikal Hastalıklara Tanısal Yaklaşım ve Güncel Durum Sempozyumu KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

Son Güncelleme :

12 Haziran 2019 - 9:55

/ kez okundu.
Tropikal Hastalıklara Tanısal Yaklaşım ve Güncel Durum Sempozyumu KSÜ Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı ile Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti işbirliğiyle “Tropikal Hastalıklara Tanısal Yaklaşım ve Güncel Durum Sempozyumu” düzenlendi.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversitelerin öğretim üyelerinin katılımıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Üniversitemizde ve çevre üniversitelerde öğretim üyelerinin önemli bilimsel çalışmalarının olduğuna dikkat çeken Rektör Can, aynı alanda çalışan bilim insanlarının paylaşımda bulunarak daha güzel işler ortaya koyabileceğini söyledi.

Rektör Can, KSÜ Tıp Fakültesi bünyesinde sağlık alanında yapılan birçok araştırmanın olduğunu ve araştırmaların tedaviye yansıtılması hususunda gereken bütün çalışmaların yapıldığını dile getirdi.

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek ise Türk Mikrobiyoloji Cemiyetinin amacı ve çalışma alanlarından bahsederek; bilimsel, lokal ve yerel bilgilerin paylaşıldığı ve güncellendiği bu tür toplantıları desteklediklerini ifade etti.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Köksal da 1985 yılında kurulan ÇÜ Tropikal Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezinde yürüttükleri çalışmalardan ve tropikal hastalıklara sahip bireylere yaklaşım yöntemlerinden bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından 4 oturumdan oluşan sempozyuma geçilirken ilk oturumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Barış Otlu ve Prof. Dr. Fadile Yıldız Zeyrek yaptı. oturum kapsamında KSÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Orak ‘Sıtma ve Güncel Durum”, Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Nazik “Leishmaniazis ve Güncel Durum” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Sempozyum farklı üniversitelerden uzman isimlerin tropikal hastalıklara ilişkin sunumlarının gerçekleştirildiği oturumların ardından son buldu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.