DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Öğretmene ‘Kardan Kadın’ İncelemesi

Son Güncelleme :

08 Nisan 2015 - 9:14

/ kez okundu.
Öğretmene ‘Kardan Kadın’ İncelemesi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde ocak ayında, Nurhak Çok Programlı Anadolu Lisesibahçesinde öğrencilerin yaptığı ‘kardan kadın’ ile aynı karede fotoğraflanan 28 yaşındaki öğretmen Çilem Sakine Coşkun’a, toplum değerleri ile örtüşmeyen bir karede görüntülendiği gerekçesiyle idari inceleme başlatıldı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

b a

Nurhak Çok Programlı Lisesi öğrencileri, ocak ayında okulun bahçesine kadın figürünü andıran kardan kadın yapıp, pembe renkli boyayla üzerine bikini çizdi. İddiaya göre, 5-6 erkek öğrenci o gün okulda nöbetçi olan beden eğitimi öğretmeni Çilem Sakine Coşkun’u çağırıp birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İDARİ İNCELEME YAPILDI

Öğrencileriyle birlikte kardan kadınla çekilen fotoğrafta yer alan öğretmen Çilem Sakine Coşkun’a Kaymakamlık talimatıyla toplum değerleri ile örtüşmeyen bir karede görüntülendiği gerekçe gösterilerek idari inceleme açıldı. Kaymakamlık tarafından görevlendirilen muhakkik, öğretmen Coşkun ve bazı öğrencilerle görüşerek olayın aydınlatılması için soruşturmayı sürdürüyor.

“UYGUN DEĞİL ÇOCUKLAR”

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapmaktan kaçınan Çilem Sakine Coşkun’un arkadaşlarına olayla ilgili: “Ocak ayında yoğun kar yağışının olduğu bir gün nöbetçiydim, her defasında kardan adam yapmaktan sıkılan bir grup öğrencinin, bu kez kardan kadın yaptığını gördüm. Yanlarına gidip ‘ne kadar değişik’ dedim, ama bunun okul bahçesi için uygun olmadığını söyledim. Çocuklarda fotoğraf çekelim, yıkarız’ dediler.” dediği öğrenildi.

“CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK”

Eğitim-Sen Nurhak Şubesi temsilcisi Hülya Yalçınorak ise başlatılan incelemenin Cumhuriyet tarihinde ilk olduğunu söyledi. İncelemenin öğrenci ve öğretmenleri olumsuz etkilediğini savunan Yalçınorak şöyle konuştu: “Çilem Sakine Coşkun, bahçede nöbetçiyken çocuklar kardan kadın yapmışlar. Çocuklar öğretmeni çağırmışlar, fotoğraf çektirmek istediklerini söylemişler. Arkadaşımız da gitmiş çocuklarla birlikte bir fotoğraf çektirmiş. Daha sonra bu kaymakamlığa gönderilmiş. Kaymakamlık da ‘Toplum değerleriyle örtüşmeyen bir kadere görüntülenmekten’ kaynaklı bir soruşturma açılması için araştırma yapılmasına karar verilmiş ve öğretmenimizin ifadesi alınmış bununla ilgili. Bir öğretmen kardan kadınla aynı kadere görüntülendi diye açılan belki de ilk soruşturma Cumhuriyet tarihinde. Ben bunu; hem kadına erkek egemen zihniyetin bir görüntüsü olarak yorumluyorum, hem de insanların yaşamlarına müdahale etme, giyimlerine, yaşam tarzlarına müdahale olarak algılıyorum. Bir kardan kadınla aynı görüntüde yer aldığı için soruşturma açılması aynı zihniyetin bir üründür, sonucudur. Tabi öğretmenlerin üzerinde olumsuz etkileri oluyor.”

“ÖĞRETMENİ YILDIRIYOR”

İnceleme nedeniyle Çilem öğretmenin zor günler geçirdiğini ifade eden Yalçınorak: “Öğretmene ‘Toplum değerleriyle örtüşmeyen bir kareden’ dolayı soruşturma açılması öğretmeni psikolojik olarak yıldırıyor. Onun yaşama pozitif bakış açısını törpüleyen bir yanı var. Bunun yanında çocuklar da yaptıkları her şeyden dolayı birilerinin soruşturmaya tabi tutulması onlarda da olumsuz etkilere yol açabiliyor. Çok fazla konuşmak istemiyor. Öğretmen arkadaşımız bu konuyla ilgili kendisine soru sorulmasından çok fazla rahatsız. Soruşturma açılması yada ceza alması onu rahatsız etmiyor, bu gibi konudan dolayı gündeme gelmesi kendisini rahatsız ediyor.” diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.