DOLAR 32,4976 % 0.1
EURO 34,8496 % 0.18
GRAM ALTIN 2.475,71 % 0,54
ÇEYREK A. 4.047,78 % 0,54
BITCOIN 2.033.664 -2.963
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kilis’te ki Suriyelilerin 3 yıldır sıcak yemek ihtiyacını Kimse Yok mu karşılıyor

Son Güncelleme :

20 Şubat 2015 - 9:39

/ kez okundu.
Kilis’te ki Suriyelilerin 3 yıldır sıcak yemek ihtiyacını Kimse Yok mu karşılıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

 
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Kilis’e sığınan büyük çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu mültecilere 3 yıldır Kimse Yok Mu Derneği tarafından sıcak yemek dağıtılıyor. Cuma günü hariç her gün 4 bin kişiye ulaşan gezici aşevinde, bugüne kadar 3 milyon 128 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Kilis’te kamp dışında yaşayan Suriyeli mültecilerin umudu olan sıcak yemek ailelerin soğuk kış günlerinde yüzünü güldürüyor.
Türkiye’de son açıklanan rakamlara göre 2 milyona yakın Suriyeli yaşıyor. Yaklaşık dört yıldır süren iç savaştan kaçan Suriyelilerin sağlık, gıda, eğitim ve barınma gibi birçok ihtiyaçları bulunuyor. Başta Suriyeli mülteciler olmak üzere ülkemize sığınan savaş mağdurlarına ilk günden itibaren yardım ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği Kilis’te ki gezici aşeviyle mültecilerin yanında olmaya devam ediyor. Sağlık, eğitim, insani yardım gibi birçok alanda mültecilere yardım eli uzatan dernek, savaş mağdurlarının yoğun olarak yaşadığı Kilis’te üç yılda maliyeti 9 milyon 384 bin TL olan sıcak yemek yardımında bulundu.
Sağlık, eğitim, insani yardım gibi birçok alanda Türkiye’ye sığınan mültecilerin yanında olmaya devam ettiklerini belirten Kimse Yok mu Güney Doğu Kordinatörü Fevzi Çakmak, “Mültecilerin büyük bir çoğunluğu Türkiye’de önce Kilis’e geliyor. Birçok aile çok az parayla buraya ulaşabiliyor. Kalacak yer, sıcak bir yemek gibi temel ihtiyaçlar bile onlar için çok zor olabiliyor. Kilis şu ana kadar 600 bin Suriyelinin geçiş güzergâhı oldu. Şehirde şu anda 100 bin Suriyeli yaşıyor. Kilis’in nüfusu 89 bin. Kilis halkından çok Suriyeli yaşıyor. “dedi. Gönüllülerin de desteği ile 2012 yılının Eylül ayından itibaren haftanın 6 günü aralıksız 4 çeşit sıcak yemek dağıtımı yapıldığını belirten Çakmak, “Bu güne kadar başta Suriyeli mülteciler olmak üzere, Türkmen ve Yezidilere bu güne kadar 3 milyondan fazla kişiye sıcak yemek dağıtıldı, ihtiyaç devam ettiği sürece dağıtıma devam edilecek.” şeklinde konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.