DOLAR 32,3325 % 0.24
EURO 35,0742 % -0.18
GRAM ALTIN 2.279,66 % 0,09
ÇEYREK A. 3.727,24 % 0,09
BITCOIN 2.298.870 1.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Karanlığa Göz Yumma

Son Güncelleme :

29 Aralık 2015 - 9:45

/ kez okundu.
Karanlığa Göz Yumma
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) tarafından,Afrika’da yaygın olarak görülen katarakt hastalığına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla “Karanlığa Göz Yumma”  konulu konferans ve “Lamorde” isimli belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

KSÜ Üniversiteli Akil Öğrenciler Topluluğu tarafından Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Şanlıurfa Sorumlusu Dr. Mehmet Eyyüp Hazar katıldı.

Afrika ülkelerinde başarılı katarakt ameliyatlarına imza atan Dr. Hazar, Afrika’da yürütülen yardım kampanyaları ve sağlık hizmetleri konusunda yapılan faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Bu gün dünyada görülme oranları azalan birçok hastalığın bu coğrafyada yaygın olarak devam ettiğini hatırlatan Hazar, hastalıkların temel nedeninin gıda eksikliği ve temiz su kaynakları eksikliği olduğunun altını çizdi. “Siz görmezseniz, onlarda göremezler” diyen Dr. Mehmet Eyyüp Hazar, 200 Türk Lirası karşılığında bu coğrafyada yaşayan bir katarakt hastasının tüm tedavi giderlerinin karşılanabileceğini söyledi.

Konferans sunumunun ardından, gönüllü Türk doktorları tarafından bölgede yürütülen faaliyetler ve katarak hastalarının yaşamının anlatıldığı “Lamorde” belgeseli Türkiye’de ilk kez izleyici ile buluştu.

Konferansa KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan’ın yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.