DOLAR 32,3862 % 0.19
EURO 35,1055 % -0.02
GRAM ALTIN 2.326,14 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,23 % 0,25
BITCOIN 2.288.933 0.077
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 20°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

İŞTE TÜRKİYE’NİN YENİ BAŞBAKANI

Son Güncelleme :

19 Mayıs 2016 - 10:47

/ kez okundu.
İŞTE TÜRKİYE’NİN YENİ BAŞBAKANI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Türkiye’nin günlerdir merakla beklediği soru yanıt buldu. AK Parti’nin genel başkan ve başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu.

AK Parti'nin Genel Başkan ve Başbakan Adayı Binali Yıldırım

Türkiye’nin günlerdir merakla beklediği soru cevabını buldu. AK Parti’nin genel başkan ve başbakan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oldu. Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından Pazar günü gerçekleşecek AK Parti genel başkanı seçiminde Binali Yıldırım tek aday olarak yer alacak. Karar, parti sözcüsü Ömer Çelik tarafından “Büyük bir mutabakatla İzmir milletvekilimiz Binalı Yıldırım Genel Başkan adayımız olarak seçilmiştir” sözleriyle açıklandı.

SALONA ALKIŞLAR İÇİNDE GELDİ

AK Parti’nin adayının açıklanacağı salona alkışlar içinde gelen Binali Yıldırım, adı açıklanmadan tebrikleri kabul etti.

ADI AÇIKLANMADAN TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında önce terörle mücadele eden askerleri hatırlattı, şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

ÇELİK ŞEHİTLERİ ANARAK BAŞLADI

Çelik Diyarbakır’da patlatılan bombayla şehit olan köylülerle ilgili konuştu ve ailelere başsağlığı diledi.

ERDOĞAN MESAJI

Konuşmasında Erdoğan’dan ‘kurucu liderimiz’ diye bahseden Ömer Çelik, Sayın Cumhurbaşkanımızla AK Parti arasında bir milim bile mesafe yoktur, olmamıştır, bundan sonrada olmayacaktır” dedi.

“Dünya markası olmuş bir siyasi partiden bahsediyoruz.” diyen Çelik “Bu parti Türkiyesiyasetinin en büyük markası olduğunu tescil etti. AK Parti sadece bir siyasi parti değil kutlu yürüyüşümüzün neferidir. Herkesin kendisi için ışık bulduğu bir siyasi partidir AK Parti. Bu coğrafyayı bize vatan yapan, geçmişimizle geleceğimiz arasında köprüdür. AK Parti bugünde dimdik ayaktadır.AK PAarti büyük bir yürüyüşün adıdır. AK Parti iktidara gelirken nasıl milletin sesine kulak vermişse iktidarda da milletle nefes alan bir parti olamaya devam edecektir. Çeşitli sınavlardan geçtik. Meydan okumalarla karşılaştık. Bu başarının gerçek sahipleri adı sayılmayanlardır. Mahalle temsilcilerimiz, teşkilatlarımızdır.” dedi.

AK Parti’nin Yeni Genel Başkanı: Binali Yıldırım

AK PARTİ’NİN ADAYI BİNALİ YILDIRIM

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni bir aşamadayız, kongreye gidiyoruz. Başbakanımız aday olmadığını açıkladı. Kendilerine verdikleri hizmetten dolayı tebriklerimizi sonuyoruz. Kendilerine şimdiye kadar yaptıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kurucu genel başkanımızın, liderimizincumhurbaşkanı olmasından sonra kimin genel başkan olacağına dair bir temayül oluşmuştu. Bu temayül burada da uygulandı. Yaptığımız istişarelerden ortaya büyük bir mutabakat çıktı. İzmir milletvekili Binali Yıldırım, Genel Başkan ve Başbakan adayımız olmuştur.

Başarılarıyla bütün bakanlık hayatı boyunca, bu kadro ile birlikte yola çıkan ilk isimlerden biridir kendisi. Milletle beraber yürüyen, çok değerli bir devlet adamı olarak bugünlere gelmiştir. AK Parti Genel Başkanlığı’na adaylığı çok büyük bir mutabakatla ortaya çıkmıştır. Birlik, beraberlik içinde, yorulmayı bir utanç sayarak, tüm arkadaşlarım adına kendilerine hayırlı olsun, Allah mahcup etmesin diyorum. ”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.