DOLAR 32,3812 % 0.18
EURO 34,9905 % -0.25
GRAM ALTIN 2.326,33 % 0,25
ÇEYREK A. 3.803,54 % 0,25
BITCOIN 2.268.211 -1.258
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

GÜREŞ FESTİVALİMİZİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE ADIYORUZ

Son Güncelleme :

21 Eylül 2016 - 6:37

/ kez okundu.
GÜREŞ FESTİVALİMİZİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE ADIYORUZ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı 25 Eylül’de gerçekleştirilecek 26. Karakucak Güreş Festivali’ni 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine adadıklarını söyledi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Kabakçı, Batıpark Çim Güreş Sahası’nda düzenlediği basın toplantısında bu yıl 26.’sı düzenlenecek Karakucak Güreş Festivali’ne 600 civarında güreşçinin katılacağını söyledi.

Daire Başkanı Kabakçı yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin geleneksel olarak düzenlediği Karakucak Güreş Festivali 26.’sı Pazar günü yapılacaktır. Batıpark Karakucak Sahasında yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla gerçekleştireceğimiz güreş festivaline tüm güreş severleri bekliyoruz.

Avrupa ve Dünya şampiyonu sporcuların ve Türkiye’nin her bölgesinden güreşçilerin katılımıyla Kahramanmaraş’a yakışır bir güreş olmasını diliyoruz.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız bu tür etkinlikleri önceliyor ve salon sporlarına önem veriyor.

Gençliğimizi elde tutabilmemiz için salon sporlarına öncelik tanımamız gerekiyor.

Bu gördüğünüz Karakucak meydanlarında çok pehlivanlar çıktı ve bizler 1964 yılından beri buraları takip ediyoruz.

Kahramanmaraş ata sporumuz güreşin beşiği olduğu için Güney’in Kırkpınar’ı olarak anılmaktadır. Grekoromen ve serbest güreşçilerin birçoğu bu meydanlardan çıkmıştır.

Atasporumuz güreşe sahip çıkmak adına bu tür faaliyetlerimiz devam ediyor.  Ayrıca bu tür etkinler özellikle güreş müsabakaları ülkeler arasında kültürlerin gelişimi açısından çok büyük önem arz ediyor ve kültürlerin gelişmesine katkı sağlıyor.

Bu vesile ile 25 Eylül 2016 Pazar günü yapacağımız 26. Karakucak Güreş Festivalimize tüm güreş sever halkımızı bir kez daha davet ediyorum” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Daire Başkanı Kabakçı basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Basın toplantısına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı’nın yanı sıra Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile Karakucak Güreş Festivali Tertip Komitesi üyeleri katıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.