DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.114.033 4.287
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ESKİ ÇÖPLÜK ALANA AĞAÇ DİKİLDİ

Son Güncelleme :

09 Nisan 2015 - 15:34

/ kez okundu.
ESKİ ÇÖPLÜK ALANA AĞAÇ DİKİLDİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Aksu’daki eski çöplük alanında ağaçlandırma çalışmalarını başlattı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı İmran Kılıç’ın duası ile başlanan fidan dikiminde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Aksu Mahallesi’nde 80 dönümlük bir alanda ağaçlandırma çalışmaları kapsamında burada bir koruluk oluşturulacağını söyledi.

Beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan ile Kahramanmaraş Milletvekili adayları Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak, İlker Çitil ve İmran Kılıç, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sayim Ata ve şube müdürleri ile eski çöplük alanına fidan diken Başkan Erkoç: “Islah edilen eski çöplük alanını ağaçlandırıyoruz. 4000 Akasya, 1000 Erguvan ve 1400 Dışbudak ağacı ile bu bölgede 80 dönüm bir koruluk oluşturuyoruz. Daha önce çöplük alanı olarak kullanılan bu alan ıslah edildi ve yeşil alana dönüştürülecek. Bu dönüşümün sağlanması ile burasının çöplük alanı olduğu izlenimi ortadan kaldırılacak.

Bunun haricinde hemen yakınından geçen Aksu Nehri de DSİ tarafından ıslah edilecek. Ayrıca bu alanın yanına Kamyon Garajı ve Eğitim Pisti yapacağız.

Kahramanmaraş’ımızın etrafını çok daha güzel hale getiriyoruz. 17 Nisan’da da çok büyük bir ihalemiz var. Atıksu Arıtma ihalemizi yapacağız. Bildiğiniz gibi evsel atıklar Aksu Nehri’ne ve Sır Barajına akmakta. İPA kapsamında yaklaşık yüzde 91’i hibe olarak yapacağımız bir proje. Bu projemizi de tamamladığımız da şehrimiz daha temiz bir çevreye kavuşmuş olacak. Bu tesisin tamamlanması ile Aksu Nehri’ni de Sır Barajı’nı da tertemiz hale getireceğiz” diye konuştu.

2 3 4

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.