DOLAR 32,6030 % 0.39
EURO 34,8042 % 0.19
GRAM ALTIN 2.491,85 % 0,30
ÇEYREK A. 4.074,18 % 0,30
BITCOIN 2.126.719 4.662
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Devlet Övünç Madalyası’ Töreni

Son Güncelleme :

16 Mart 2015 - 13:55

/ kez okundu.
Devlet Övünç Madalyası’ Töreni
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta 3 şehit ailesi ile 5 gaziye ‘Devlet Övünç Madalyası’ düzenlenen törenle verildi. Törende şehit eşi Adil Kozanoğlu’nun madalyasını iki kızıyla birlikte alan Elif Kozanoğlu, gözyaşı dökerek ağladı.

Kahramanmaraş’ta 3 şehit ailesi ve 5 gaziye bir restoranda düzenlenen törenle ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunan törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, “Onları bir kez daha üzülmekten ziyade; sevgimizi yoğurup çoğaltarak, şükranımızı yoğunlaştırarak minnet ve rahmetle yad etmek hepimizin birinci derecede boynunun borcudur. Ben, hepimizin müşterek borcunun ifasının edası adına bu milletin, bu toprakta hak için verdiği tüm şehitlerimizi şükran ve minnet duygularımızla rahmetler diliyorum” dedi.

VALİ, ŞEHİT KIZLARINI KUCAĞINA ALIP DAVETLİLERE ALKIŞLATTI

Konuşmaların ardından şehit aileleri ve gazilere ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. Niğde-Adana karayolunda geçen yıl 20 Mart’ta, IŞİD üyesi yabancı uyruklu kişilerin silahlı saldırısında polis memuru Adem Çoban ile birlikte 29 yaşındayken şehit olan jandarmaastsubay kıdemli çavuş Adil Kozanoğlu’nun madalyasını 3 yaşındaki Irmak ve 2 yaşındaki Belinay isimli kızlarıyla birlikte alan eşi Elif Kozanoğlu, gözyaşı döktü. Elif Kozanoğlu’nun ağlaması ile salonda duygulu anlar yaşanırken, Vali Güvençer ise davetlilerden kucağına aldığını şehit kızlarını alkışlamalarını istedi. Davetlilerin alkışladığı Belinay ve Irmak kardeşler ise olan bitenden habersiz kendilerini alkışladı.

Şehit eşi Elif Kozanoğlu ise “Eşim adına gurur ve mutluluk duyuyorum. Söyleyeceğim tek şey; keşke burada olmasaydık, kendisi yanımızda olsaydı” diye konuştu.

Tören, yemek yenilmesi ve İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından dua edilmesi ile sona erdi. – Kahramanmaraş

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.