DOLAR 32,5153 % 0.29
EURO 34,5682 % 0.15
GRAM ALTIN 2.492,74 % 0,38
ÇEYREK A. 4.075,63 % 0,38
BITCOIN 2.054.624 -2.96
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DESTİCİ K.MARAŞ’TA

Son Güncelleme :

11 Ekim 2016 - 15:17

/ kez okundu.
DESTİCİ K.MARAŞ’TA
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terörle mücadelede ‘mobil birlikler’ kurulması gerektiğini söyledi.

Partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Destici, terör örgütü PKK’nın artan saldırılarının sorgulanması gerektiğini belirtti. Bazı belediyelere kayyum atanmasını olumlu bulduklarını kaydeden Destici, şöyle dedi:

“Çözüm sürecinde gördüğümü gibi mücadele edilmesi gereken hain PKK ile müzakere edilmesinin ağır faturalarıyla karşı karşıyayız. Bu mücadelenin topyekun olması lazım. Bu mücadele yapılmadığı taktirde hiç arzu etmediğimiz, Allah korusun daha çok şehitler vermeye devam ederiz. Askerimiz, polisimiz o bölgede kahramanca mücadele ediyor ama o mücadelede bile güvenlik güçlerinden kaynaklanmayan, genel yönetimden kaynaklanan zafiyetler var. Hala 1.5- 2 ay eğitim gördükten sonra direkt Şemdinli’ye, Çukurca’ya gönderilen Mehmetçikler, uzmanlar, sözleşmeli personeller var. Rahmetli şehit liderimiz Muhsin başkanımızın ve ondan sonra bizim ısrarla vurguladığı ‘mobil birlikler’ niye kurulmuyor? Oraları daha iyi tanıyan, daha donanımlı ve av pozisyonundan av pozisyonuna geçecek özel birlikler niye yetiştirilmiyor? Bu hain PKK’nın finans kaynaklarına yönelik niye ciddi bir mücadele edilmiyor, yok edilmiyor? Hala nasıl oluyor da HDP’li belediyeler ki onlar PKK’lı belediyedir. Hala lojistik sağlamaya devam edebiliyorlar. Bunlara nasıl müsaade ediliyor? Bazı belediyelere kayyum atandı, doğru bir karar ama Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediyesi’ne, Şırnak, Hakkari ve Batman’a kayyum atanmadıkça bu süreçte PKK ile gerçek mücadele edilmez.”

Terör örgütü PKK ile mücadelede hem güvenlik güçlerinin, hem de hükümetin yanında olduklarını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

“Bir Kandil vardı, şimdi Sincar bölgesinde PKK ikinci Kandil’i kurdu ABD’nin ve AB’nin desteğiyle. Türkiye buna nasıl müsaade ediyor? Bu kurulurken biz niye seyrediyoruz, niye daha kuruluş aşamasında imha etmiyoruz? Suriye’nin kuzeyinde Kobani örneğinde olduğu gibi biz daha o bölgede PYD yerleşirken imha etmiyoruz da şimdi ‘Fırat’ın batısına geçerse vururuz, doğusuna çekilirse dokunmayız.’ Fırat’ın doğusu batısı diye bir şey kabul etmiyoruz. PKK, YPG, PYD bunların hepsi aynıdır. Dolayısıyla da görüldüğü yerde başı ezilmelidir. İster Fırat’ın doğusu, ister batısı, ister Irak’ın kuzeyi Kandil’i, isterse Hakkari ve Şırnak olsun görüldüğü her yerde kafası ezilmelidir.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.