DOLAR 32,3698 % 0.16
EURO 35,0493 % -0.16
GRAM ALTIN 2.324,87 % 0,19
ÇEYREK A. 3.801,16 % 0,19
BITCOIN 2.284.092 -0.679
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dalkara; Sosyal Barış İçin Geliyoruz

Son Güncelleme :

17 Nisan 2015 - 13:00

/ kez okundu.
Dalkara; Sosyal Barış İçin Geliyoruz
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

CHP Kahramanmaraş 1.Sıra milletvekili adayı Kamil Dalkara, 2. Sıra milletvekili adayı Nilden Beyazıt Postalcı, Milletvekili adayı Emre Kazancı ve il Başkanı Esat Şengül STK ziyaretlerinde bulundu.

 

Dulkadiroğlu ziraat odası, Kafkas kültür derneğini ve Atatürkçü düşüce derneğini ziyaret eden CHP ekibi STK’ların önemine değindi.

 

STK’larla Hep İletişim Halinde Olacağız

 

Ziyaretlerde açılış konuşmalarını yapan CHP İl Başkanı Esat Şengül; “ Adaylarımız ile sıkmadık el bırakmadık sureti ile kapı kapı geziyoruz.” Dedi.

Seçim çalışması kapsamında STK ziyaretlerini sürdüreceklerini belirten Şengül konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Köylerinize gittiğimiz zaman pırıl pırıl bakımlı adeta o kültürünüz fiziki koşullara da yansımış bir şekilde ayrıca ben Çerkez çeçen dostlarımızın Türkiye’nin aydınlık yüzü olduğunu düşünüyorum. Okuma yazma oranının yüksek seviyede olduğu bir kesin.  Dolayısıyla Türkiye mozaiği Türkiye siyasetini de iyi okuyan bir ailenin mensuplarısınız. Türkiye bir genel seçime giderken hakikaten biz adaylarımızın da kendilerini anlatmalarını sizler ile buluşmalarını istedik. Aynı şekilde köşe bucak gezeceğiz. Kendimizi anlatmaya çalışacağız ama burada mevcut iktidarı eleştirmek yerine hakikaten ben kendi partimin politikalarının üzerinde durmak isterim.  Yani bunların en önemlisi de Cumhuriyet Halk Partisi Pazar Günü’de Halk’a açıklayacağı seçim bildirgesi ile Türkiye’nin iyi yönetilmediğini burada iyi bir ekonomi politikasının izlenmesi gerektiğini seçim bildirgesinde de açıklıyor.”

 

  1. Sıra kontenjan adayı Nilden Beyazıt Postalcı ise; “ Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerinde durduğumuz çok önemli bir konu mozaik olmak. Bunu da milletvekili adayı belirlenirken b çok net gördük. Biz bir Türkiye mozaiği oluşturmaya çalıştık. Ve biz ancak bu mozaik ile Türkiye’yi daha ileriye götüreceğimize inanıyoruz. Roman arkadaşımız var ermeni arkadaşımız var Kürt arkadaşımız var her mezhep’ten arkadaşımız var. Biz bu çoğunluk ile çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz.  Sizin destekleriniz bizim için çok önemli ben özellikle bu köylerimizi de ziyaret etmek istiyorum.” Dedi.

 

Ak Parti İçin Eğitim Oranı Düştükçe Oy Oranı Artıyor

Diğer yandan Pazarcık eski belediye Başkanı CHP 1. Sıra milletvekili adayı Kamil Dalkara da, Seçim süreç içerisinde bütün sivil toplum kuruluşları ile istişarede edeceklerini belirterek, Cumhuriyet Halk Partisinin bu dönem çok iddialı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğine dikkat çeken Dalkara konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eğer iyi yönetiliyor olsaydı belki bugün Cumhuriyet Halk Partisinin de MHP’de diğer partilerin de varlığını sürdürmesi mümkün değildi. Ülkenin gerek ekonomik gerek sosyal barış açısından çok kötü yönetildiğini herkes hem fikir diye düşünüyorum.  Her ne kadar yandaş medyanın bizlere yansıttığı Türkiye’nin çok daha iyi bir yerde olduğunu ifade etseler de gerçek bunu yansıtmıyor Ekonomik veriler. Okuryazar olarak 58. Sıradayız eğitim düzeyi yani Üniversite kazanma oranı olarak ta 66. Sıradayız. Yani ülkenin yapısı ile Maraş’ı özleştirdiğimizde Kahramanmaraş Türkiye’de çok geride. Demek ki bu iktidarın özellik ile yapmak istediği şey insanların eğitim kalitesini ne kadar düşürürseniz insanların bilgilendirme kalitesini ne kadar düşürürseniz bidat kültürü o kadar fazla artıyor. Yani şuanda yapılanda bu eğitimi düşürerek, İnsanları eğitimsiz hale getirerek kendilerine bidat etmesini sağlamak ve bu iktidar bunu çok güzel yaptı. Biz bir Arap dünyasının Müslüman ülkesinin içerisinde en modern en çağdaş ve en demokratik ve laik bir ülke olduğumuzu herkes biliyor. Ama bizim geriye gitme şansımız yok bizim ileriye gitmemiz gerekiyor. Bunlardan bir tanesi sosyal barış ve sosyal adalet bir tanesi ekonomi insanların önce karnını doyuracaksınız cebinde parası olacak ve birlikte yaşamanın yurttaş olmanın eşit yurttaş olmanın çabası içerisinde olmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi bu süreçte birlikte yaşamanın ne demek olduğunu nasıl bir anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. 1923’de Cumhuriyet Halk Partisinin Kuruluşunda ulu önderimizin nasıl bir Türkiye yarattığını hepimiz çok iyi biliyoruz. O dönemde her kimlikten insanlar ile bu Cumhuriyeti zor şartlarla zor koşullarda yarattı ve yoktan bir ülkenin nasıl var olacağının çabası içerisin de oldu.” Dedi.

Mazot Holding Sahibine 2 Çiftçiye 4,5 TL

Türkiye’nin kutuplaştırılarak bir uçurumun kenarına yavaş yavaş götürüldüğüne de değinen Dalkara; “ Çerkezler, Kafkaslar diğer etnik kimlikli olanlar farklı dilleri olan insanlar bu ülkede hep ikinci sınıf vatandaş olarak görüldü. Bugün batılı toplumlara baktığımızda kimse onun etnik kimliği ile uğraşmıyor. Ama bizim ülkemizde hemen bizim rengimize bakılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi bunların hepsine son verecek. Sayın genel başkanımız bu konuda çok deneyimli bir insan çok zeki bir insan ve o yüzden’de bu ülkede 12 yıllık bir davet geleneği var. Bakın mazotu 2 TL den çiftçiye vereceğim dedi.  Hemen hopladılar siz bunun kaynağını nereden bulacaksınız diye.  Basit bir şey söyleyeyim bugün uçakların ve gemilerin mazotlarını bu devlet 2 TL den veriyor.  Şimdi uçak sahiplerinin ve gemi sahiplerinin hepsi holding sahibi basit bir yöntem bakın anlaşılır. Holding sahibine sen mazotu 2 TL den veriyorsun da kendi üretimini yapan tarladaki çiftçiye neden 4,5 TL den veriyorsun?  İşte Cumhuriyet Halk Partisi şunu söylüyor;  Kardeşim biz geldiğimiz de gemi sahibine de uçak sahibine de çiftçiye de mazotu olduğu fiyattan vereceğiz. Biz yoksul insanın yanında emekçi insanların yanında olacağız. Sosyal demokrasinin geleneği budur sosyal demokratlar dünyanın her yerinde ezilen kitleden yanadır. Bizim hedefimiz şuan en az 2 milletvekilini meclise taşımak.” Diye belirtti.

5 6 7

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.