DOLAR 32,4513 % 0.12
EURO 34,5120 % 0.03
GRAM ALTIN 2.468,02 % -0,61
ÇEYREK A. 4.035,21 % -0,61
BITCOIN 2.115.166 -5.238
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Cinayet Zanlısını ‘Beyaz Saç Teli’ Yakalattı

Son Güncelleme :

01 Mayıs 2015 - 7:49

/ kez okundu.
Cinayet Zanlısını ‘Beyaz Saç Teli’ Yakalattı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, yaklaşık 3 yıl önce boğazı kesilerek öldürülen 63 yaşındaki Perihan Kara’nın cinayet zanlısını, ceset üzerindeki beyaz saç teli yakalattı.

ÇOK SAYIDA BIÇAK DARBESİ

Elbistan’da 20 Ekim 2012’de Pınarbaşı Mahallesi Türk Bağları civarında, şişe toplayarak geçimini sağlayan vatandaşlar tarafından, üzeri battaniye ile örtülü olarak cesedi bulunan, çok sayıda bıçak darbesi ile öldürülen Perihan Kara’nın (63) cinayet zanlısı olduğu bildirilen R.K. (53), polis tarafından yakalandı.

100 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

3 yıldır faili meçhul olarak bekleyen Perihan Kara cinayetini aydınlatmak amacıyla dosyayı yeniden ele alan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ve Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı birimlerden oluşan 20 kişilik özel ekibin sürdürdüğü geniş çaplı çalışma, sonuç verdi. Cinayet dosyasını 3 yıl sonra sil baştan ele alan polis ekipleri, zanlıyı belirlemek için 100 kişinin ifadesine başvurdu.

BEYAZ SAÇ TELİ DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ

Polis ekipleri, yeni deliller elde etmek amacıyla öncelikle öldürülen kadının cinayet mahallinde cesedi üzerine örtülen battaniyeyi tekrar kriminal incelemeye aldı. Yapılan incelemede polis, battaniye tüyleri arasına sıkışmış onlarca beyaz saç teli buldu. Cinayete kurban giden Perihan Kara’nın saçlarının siyah olduğunu gören polis, bulunan saç tellerinin tamamının beyaz olmasından hareketle şüphelinin beyaz saçlı olduğu profilini oluşturdu.

GÖZALTINA ALINDI

Polis ekipleri, elde edilen deliller ışığında Elbistan ilçe merkezinde ve tüm mahallelerde cinayeti işleyecek profile uygun şahısların listesi çıkarıldı. Polis aynı zamanda şüpheliye ait doku DNA’sına ulaştı. Şüpheli R.K. üzerinde yoğunlaşan polis, ikamet ettiği Karaelbistan Mahallesi’nde gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Elbistan Devlet Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen cinayet şüphelisi, daha sonra adliyeye sevk edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.