DOLAR 32,3824 % 0.18
EURO 35,0243 % -0.2
GRAM ALTIN 2.326,04 % 0,24
ÇEYREK A. 3.803,08 % 0,24
BITCOIN 2.267.758 -1.08
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇANAKKALE GEZİSİ ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI

Son Güncelleme :

18 Şubat 2015 - 16:31

/ kez okundu.
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇANAKKALE GEZİSİ ÖDÜLLÜ DENEME SINAVI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri kapsamında il genelinde YGS’ ye girecek öğrencilere yönelik deneme sınavı düzenliyor. Sınavın başarılı öğrencileri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Çanakkale gezisine katılacak.

Eğitime verdiği destek ve önemi “Eğitimine devam eden her öğrencinin ikinci velisiyim” sözüyle vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ta eğitim kalitesinin yükselmesi için projeler üreterek hayata geçirdiklerini belirtti.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokol gereği YGS (Yükseköğretim Geçiş Sınavı) sınavı öncesi il genelinde lise son sınıf öğrencilerine yönelik 5 Mart 2015 Perşembe günü deneme sınavı gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz olarak gerçekleştireceği deneme sınavı, öğrencilerin bilgi, beceri, zaman kullanımını ölçmesini sağlarken, adayların durumunu tespit noktasında da belirleyici bir rol oynayacak.

Büyükşehir Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 05 Mart 2015 Perşembe günü saat 10.00’da il genelindeki ortaöğretim 12. Sınıf öğrencilerine yönelik ücretsiz deneme sınavı gerçekleştirecektir.  Ücretsiz deneme sınavına 2014/2015 eğitim ve öğretim yılı içerisinde il genelindeki tüm resmi/özel ortaöğretim kurumlarının 12.sınıf öğrencileri kendi okul ve sınıfında belirtilen saatte girecektir. Deneme sınavı kapsamında il genelinde 109 okuldan 12 bin 279 öğrenci 669 derslikte sınava girecek. Deneme sınavı sonucunda her okulun en fazla net yapan öğrencisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek olan Çanakkale Şehitlik Turlarına katılacaktır.”

Büyükşehir Belediyesi deneme sınavında başarılı olan öğrencileri, tarihimizin altın sayfası olan, Türk milletinin eşsiz kahramanlığının, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği, kutsal saydığı değerler için ülkemizin her köşesinden gelen gençlerin kanlarını dökerek “Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları’nın 100. Yıldönümünde Çanakkale gezisiyle ödüllendirecek.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.