DOLAR 32,5738 % 0.07
EURO 34,9179 % 0.09
GRAM ALTIN 2.438,57 % 0,35
ÇEYREK A. 3.987,06 % 0,35
BITCOIN 66.763,75 0.401
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 16°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Andırınlı Çiftçilere Sıvat Dağıtımı

Son Güncelleme :

05 Eylül 2016 - 14:52

/ kez okundu.
Andırınlı Çiftçilere Sıvat Dağıtımı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine sıvat dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerine sıvat dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanlığı tarafından Andırın ilçesinde 31 çiftçiye sıvat (suluk) dağıtımı yapıldı.

Arıklar Mahallesi Haştırın mevkisinde düzenlenen programda, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu yaptığı açıklamada, bölgede küçükbaş hayvancılığın gelişmesine bu tip faaliyetlerin katkı ve yarar sağladığını söyledi.

2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilere büyük destekler verdiğini dile getiren Emiralioğlu, şunları kaydetti.

“2016 yılında Bakanlığımız yeni doğan buzağı başına 350 lira destek veriyor. Damızlık Sığır Yetiştiriciliğine kayıtlı olan çiftçilerimize 150 lira daha ilave yaparak toplam 500 lira destek veriyor. Destekten yararlanmak için, bir buzağı doğduğu zaman bunun 3 ay içerisinde ilçe Müdürlüğümüz veterinerleri tarafından küpelenmesi gerekiyor. Yani destekten yararlanmak için iki önemli şart var. Birincisi hayvanı zamanında küpeletmek, ikincisi zorunlu olan programlı şap, brusella ve LSD aşılarının yapılmasıdır.”

Kahramanmaraş Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Vakkas Kuzu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları çalışmaların neticesinde Andırın ilçesindeki çiftçilere toplam 31 sıvat dağıtımı yapıldığını dile getirdi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.