DOLAR 32,3537 % 0.31
EURO 35,1307 % -0.02
GRAM ALTIN 2.303,33 % 1,13
ÇEYREK A. 3.765,94 % 1,13
BITCOIN 2.292.340 2.212
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

TRABZON CADDESİ ÇÖP TAKSİYLE TEMİZLENECEK

Son Güncelleme :

15 Kasım 2016 - 11:42

/ kez okundu.
TRABZON CADDESİ ÇÖP TAKSİYLE TEMİZLENECEK
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Farklı ve özel projelerini sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, Kahramanmaraş’ta bir ilke daha imza atarak çöp taksi projesini hayata geçirdi.

Şehir merkezinde görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattığı yeraltı asansörlü çöp konteynırı sisteminin ardından Dulkadiroğlu Belediyesi özel ve farklı bir projeye daha imza attı. Şehrin can damarı olan Trabzon caddesinde çöp toplama konusunda farklı projeler geliştiren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda çöp taksi projesini hayata geçirdi.

Çarşı merkezli ana caddede göreve başlayan çöp taksinin sıkışan trafikte çöplerin daha hızlı toplanması ve çarşı merkezli Trabzon Caddesinde oluşan evsel nitelikli çöplerin kötü görüntü oluşturmaması adına hizmete sunulduğu bildirildi.

Günün belirli saatlerinde periyodik olarak çalışan çöp taksi watsap ihbar hattıyla da vatandaşa anında hizmet vereceği kaydedildi. Baskılı hidrolik sıkıştırmalı araçların ana caddede oluşturdukları trafik sıkışıklığı ve kötü görüntünün yerine daha pratik ve küçük araçlarla çöpler seri şekilde toplanacağı ifade edildi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ihtiyaç halinde bu gibi araçların sayısını artıracaklarının altını çizdi. Şu ana kadar vatandaşın projeye olumlu destek olduğunu aktaran Başkan Okay, “Merkezdeki birçok noktaya büyük çöp kamyonları giremiyor, girerse de trafikte aksamalar oluyor.

Çöp taksi sayesinde trafiğe kapalı, dar ve ara sokaklara rahatça girebiliyoruz. Trafik akışını engellemeden temizlik işlerini yapmış olacağız. Projemiz, vatandaşlarımız tarafından benimsendiği takdirde farklı bölgelerimizde de uygulamaya girecek ” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.