DOLAR 32,5581 % -0.03
EURO 34,9321 % 0.03
GRAM ALTIN 2.428,83 % -0,05
ÇEYREK A. 3.971,14 % -0,05
BITCOIN 66.280,00 -0.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Rektör Can Karacasu Yerleşkesinde Program Atölyelerini İnceledi

Son Güncelleme :

02 Mart 2022 - 14:18

/ kez okundu.
Rektör Can Karacasu Yerleşkesinde Program Atölyelerini İnceledi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Karacasu Yerleşkesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

KSÜ Karacasu Yerleşkesinde eğitim-öğretimine devam eden Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya gelen üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencilerle tek tek sohbet ederek, şikayet, memnuniyet ve üniversitede yürütülen faaliyetlere ilişkin önerilerini dinledi.

Yerleşkenin mevcut durumu ve yürütülen akademik çalışmalara ilişkin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Küçükönder’den bilgi alan Rektör Can, yerleşkede sürdürülen faaliyetleri de yerinde inceledi. Ziyarette KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı da hazır bulundu.

İlk olarak Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı ile Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Tekstil Teknolojisi ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarına ait atölyeleri gezen Rektör Can, tekstil sektörüne nitelikli meslek elemanları kazandıran bölümlerde uygulama ağırlıklı olarak yürütülen eğitimler kapsamındaki öğrenci çalışmalarını izledi.

Daha sonra Malzeme ve Malzeme İşleme Bölümü ile El Sanatları Bölümüne ait derslik ve atölyeleri gezen Rektör Can, öğrencilerin titizlikle ortaya koyduğu geleneksel el sanatları örneklerini inceleyerek, öğretim elemanları ve öğrencilerden bilgi aldı.

Son olarak İnşaat Bölümü Beton Laboratuvarları ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümüne ait atölyeleri ziyaret eden Rektör Can, Kahramanmaraş’ın yetenek havuzuna ve çok sayıda sektöre nitelikli meslek elemanı yetiştirerek önemli bir katma değer ortaya koyan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarını tebrik etti.

KSÜ yönetimi olarak öğrencilerin istihdam edilebilirliği ölçüsünde kendilerini başarılı saydıklarını ifade eden Rektör Can, “Üniversitemizi ‘Sürekli Öğrenmenin, Değişimin ve Geleceğin Adresi’ olarak nitelendiriyoruz. Ve bu anlayışla öğrencilerimizi mesleklerinin gerektirdiği donanımlarla, sektörün beklentileri ve çağın gereksinimlerini dikkate alarak yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi iyi birer meslek profesyoneli olarak yetiştirirken, kariyer süreçlerini de yakından takip ediyoruz. Onlara kariyer süreçlerinde katkı sağlayacak iletişim, özgüven ve liderlik becerilerini kazandıracak kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleride teşvik ediyor ve destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, öğrencilerin pratikte ortaya koydukları güzel eserleri Bahar Yarıyılının sonunda Kahramanmaraşla buluşturmak için bir fuar tertip edeceklerinin de müjdesini verdi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.