DOLAR 32,5381 % 0.14
EURO 35,0041 % -0.07
GRAM ALTIN 2.436,43 % 0,01
ÇEYREK A. 3.983,56 % 0,01
BITCOIN 64.618,85 0.334
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahir Ünal, Dezenformasyon Yasası hakkında konuştu!

Son Güncelleme :

20 Ekim 2022 - 18:50

/ kez okundu.
Mahir Ünal, Dezenformasyon Yasası hakkında konuştu!
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

AK Parti Ak parti MYK üyesi grup başkanvekili Mahir Ünal CNN Türk’te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ünal, “Biz yalanı düzenlemiyoruz. Dezenformasyon gerçekle yalanın doğruyla yanlışın birbirinden ayırt edilemez hale gelmesidir.”dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı.
“Yalanı düzenlemiyoruz”

Programda dezenformasyon yasası hakkında konuşan Ünal, “Bilgi bozumu tek başına başka bir şeydir, Dezenformasyon suçunun teşekkül etmesi başka bir şeydir. Sırf sadece halk arasında endişe yaratmak özel amacıyla, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ile ilgili olması gerekiyor, gerçeğe aykırı bilgi olması gerekiyor, kamu barışını bozmaya elverişli olması gerekiyor, bunun alenen yayılması gerekiyor. Bu 5 unsur bir araya geldiğinde suç teşkil ediyor. Biz yalanı düzenlemiyoruz. Dezenformasyon gerçekle yalanın doğruyla yanlışın birbirinden ayırt edilemez hale gelmesidir. İfade özgürlüğü ile biz diyoruz ki, üç aşaması vardır. Bilgi, kanaat, ifade. Bilgi bozumu oluştuğunda kanaat bozuluyor, kanaat bozulduğunda ifade bozuluyor.”dedi.

“Açık bir dezenformasyondur”

HDP’nin terörle bağlantılarına ilişin ise Mahir Ünal, şunları söyledi, “Dünyanın her yerinde terörle mücadele demokrasiyi korumak, meşru demokrasi alanında insanların kamu düzeni içinde insanların özgürlüklerini hak ve muhafaza etmek için yapılır. HDP açık şekilde terör örgütünü destekliyor. HDP’nin açık şekilde, CHP’nin de içindeki birçok vekilin de açık şekilde Sezgin Tanrıkulu örneğinde olduğu gibi, dün Tabipler Odası Başkanı’nın PKK’nın yayın organına çıkarak hanımefendi kahraman Türk ordusunun kimyasal kullandığına karar vermiş, görüntüleri incelemiş. Bu son derece organize. Bu AK Parti’ye dönük bir mesele değil. Kahraman Türk ordusunun terörle verdiği mücadeleyi lekelemeye dönük açık bir dezenformasyondur.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.