DOLAR 32,3436 % 0.24
EURO 35,1046 % -0.16
GRAM ALTIN 2.308,80 % 1,37
ÇEYREK A. 3.774,89 % 1,37
BITCOIN 2.290.157 2.479
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ’de 2021-2022 Mezunları Coşku ile Uğurlandı

Son Güncelleme :

16 Haziran 2022 - 12:22

/ kez okundu.
KSÜ’de 2021-2022 Mezunları Coşku ile Uğurlandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), 2021-2022 Akademik Yılı mezunlarını KSÜ Avşar Yerleşkesi Futbol Stadyumunda gerçekleştirilen törenle uğurladı.

Törene Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Özdurhan, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Zekeriya Pak, Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Kahveci, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek, KSÜ Senatosu Üyeleri Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören öncesinde katılımcılar, öğrenciler ve ailelerine sponsor firmaların katkılarıyla üniversitemiz tarafından yemek ve dondurma ikramı gerçekleştirildi.

Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi Büyük Beğeni Topladı

2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahraman Mehter Takımının mehteran gösterisiyle başladı.

Seslendirdikleri marşlarla katılımcılara coşkulu anlar yaşatan mehteran gösterisinin ardından, KSÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayça Çetiner yönetimindeki Gösteri Sanatlar Öğrenci Topluluğu tarafından Türk halk oyunları gösterisi sunuldu.

Mehteran ve halk oyunları gösterisinin ardından 2021-2022 mezunları kortej halinde tören alanına girdiler. KSÜ 2021-2022 Akademik yılında lisans ve ön lisans düzeyinde toplam 7 bin 700 mezun verdi.

2021-2022 mezunları adına konuşmayı dönem birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünden İdris Deniz yaptı.

Mezuniyet Töreninin Açılış Konuşmasını Vali Ömer Faruk Coşkun Yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninin açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun yaptı.

“Bugün sizlerin gurur günüdür. Aslında sadece sizlerin değil, yıllardır sizlere ev sahipliği yapan ve aynı zamanda çok güzel imkânlar sunan kadim şehrimizin ve üniversitemizin de gurur günüdür. Yine ayrıca, doğumunuzdan hayatınızın bu aşamasına kadar büyük bir fedakârlıkla sizleri yetiştiren ve bugünün hayali ile yaşayan çok kıymetli ailelerinizin de gurur günüdür.” diyen Vali Coşkun, “Gurur günüdür diyorum çünkü inanıyorum ki sizler, aile ve eğitim hayatı boyunca almış olduğunuz ahlak ve akademik birikim sayesinde ülkemizin istikbalinin ve aydınlık yarınlarının teminatı olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Vali Coşkun mezun öğrencilere seslenerek, “İster kamuda, ister özel sektörde nerede istihdam edilirseniz edilin, ülkemizin ve milletimizin istiklali ve istikbali için var gücünüzle çalışın ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için elinizden gelen tüm gayreti gösterin. Bu gayret ve çabayı gösterirken, Hangi branşta, hangi dalda olursanız olun, hızla değişen dünya düzenine ayak uydurabilmek için her daim kendinizi yenilemek zorunda olduğunuzu da unutmayın.” tavsiyelerinde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can: “Sizler mezun olduktan sonra da KSÜ ailesinin mensupları olacaksınız”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise konuşmasına mezun öğrencilerimiz ve ailelerini selamlayarak başladı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin 30 yıllık bilgi ve birikimiyle büyümeye ve gelişmeye devam eden Türkiye’nin önemli üniversitelerinden biri olduğunun altını çizen Rektör Can, “Sürekli Öğrenmenin Değişimin ve Geleceğin Adresi vizyonu ve felsefesiyle büyüyen ve ilerleyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin mezunları olmaktan gurur duyun. Sizler mezun olduktan sonra da KSÜ ailesinin mensupları olacaksınız. Üniversiteniz ve hocalarınızla iletişiminizi koparmayın. Hayat boyu öğrenme süreçleri içerisinde yer almaya, kendinizi geliştirmeye devam edin. Çağımız sürekli yenilenme ve inovasyon çağı, mezun olduktan sonra da alanınızda kendinizi yenilemeye devam edin.” tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerin eğitim süreçlerinde büyük emekleri olan akademisyenlere, üniversite idari personeline ve ailelere teşekkür eden Rektör Can, 2021-2022 mezunlarına hayat boyu başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Dönem Birincisi İdris Deniz’e Belgesi ve Hediyesini Vali Coşkun ve Rektör Can Verdi

2021-2022 Akademik Yılı dönem birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümünden İdris Deniz’e başarı belgesi ve hediyesini Vali Ömer Faruk Coşkun ve üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can verdi.

Belge takdiminin ardından dönem birincisi İdris Deniz, Vali Coşkun ve Rektör Can ile birlikte KSÜ yaş kütüğüne ismini çaktı.

2021-2022 Akademik Yılı ikincisi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden Zahide Ebrar Türksayar olurken, dönem üçüncüsü Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden Ferhat Kepek oldu.

Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının dereceye giren isimlerine belgeleri ilgili akademik birimin dekan ve müdürleri tarafından verildi.

Mezuniyet Andını Hep Birlikte Okuyan 7 Bin 700 Mezun Keplerini Coşkuyla Fırlatarak Mezuniyet Sevincini Yaşadı

Dereceye giren öğrencilere belge ve ödüllerinin verilmesinin ardından 7 bin 700 mezun öğrenci hep birlikte mezuniyet andını okudular. Yemin töreninin ardından 7 bin 700 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi mezunu keplerini hep birlikte coşku ile fırlatarak, mezuniyet sevincini yaşadılar.

Mezunlar ve Aileleri, Alper Şakalar ve Serap Yağmur İlhan Konseriyle Müzik ve Eğlenceye Doydu

Tören, mezun öğrencilerin hep birlikte mezuniyet andını okumaları ve ardından kep atmalarıyla sona ererken törenin ardından mezun öğrenciler ve aileleri Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Öğr. Gör. Alper Şakalar ve Öğr. Gör. Serap Yağmur İlhan konseriyle doyasıya eğlendi.

Öğr. Gör. Alper Şakalar ve Öğr. Gör. Serap Yağmur İlhan’ın birbirinden güzel eserleri seslendirdikleri konserin son bölümünde ise DJ performansı gerçekleştirildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.