DOLAR 32,5699 % 0.16
EURO 34,8706 % 0.58
GRAM ALTIN 2.431,54 % -0,05
ÇEYREK A. 3.975,57 % -0,05
BITCOIN 66.432,00 0.667
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Başkan Mahçiçek; Sütçü İmam’ın 103 yıl önce sıktığı ilk kurşun, Milli Mücadele için bir milattı

Son Güncelleme :

31 Ekim 2022 - 14:32

/ kez okundu.
Başkan Mahçiçek; Sütçü İmam’ın 103 yıl önce sıktığı ilk kurşun, Milli Mücadele için bir milattı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Sütçü İmam tarafından 103 yıl önce Maraş’ı işgal eden düşman askerlerine sıkılan ilk kurşunun yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Sütçü İmam’ın attığı ilk Milli Mücadele kurşunu ile başlayan direniş, memleketimize Kahramanlık unvanını kazandırmıştır. Bu kurşun, Milli Mücadelemiz için de bir milattır” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Sütçü İmam’ın Maraş’ı işgal etmek isteyen düşman askerlerine 31 Ekim 1919’da ilk kurşunu sıkmasının yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, Sütçü İmam’ın sıktığı ilk kurşunun Milli Mücadele için çok anlamlı olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı; “31 Ekim 1919’da tarihi Uzunoluk Hamamı’ndan çıkan Türk kadınlarına, Fransız devriyeleri ve Ermeniler, “Burası artık Türklerin değil, Fransız memleketinde bizim dediğimiz olacak. Açın yüzlerinizi” diyerek saldırdı. Hamamın yakınındaki kahvede bulunan Maraşlılar olay yerine gelerek Ermeni güçleri uyardı. Fakat askerler sarkıntılığa devam etti. Bunun üzerine Çakmakçı Said ve Gaffar Kabuloğlu Osman, kadınları işgalcilerin elinden almak isterken dipçik ve kurşunla ağır yaralandı. Bu sırada yan tarafta küçük bir dükkanda süt satan Sütçü İmam, tabancasını alarak olay yerine geldi ve Ermeni askerin üzerine doğrultarak ateşledi. Kurşun isabet eden asker yere düştü, diğerleri ise kaçtı. Sütçü İmam’ın attığı ilk Milli Mücadele kurşunu ile başlayan direniş, memleketimize Kahramanlık unvanını kazandırmıştır. İşte o gün o atılan kurşun Kahramanmaraş’ımızın kurtuluş günündeki ilk kurşunu ve hiç kimsenin unutmaması gereken, saygı ile hatırlanması gereken bir olaydır. Bu önemli gün işgalcilere karşı mazlum milletlerin nasıl duracağına dair bir ders niteliği taşımaktadır. İşte istiklal meş’alesinin yandığı o günden sonraki 12 Şubat 1920’de Kahramanmaraş, tüm Türkiye’de milli mücadelenin ilk sahibi oldu. Bu topraklarda attığımız her adımda şehit kanı var ve şehrimizin tam merkezinde İstiklal Madalyamız var. Bu şanlı tarihe sahip olmanın gururu ve bilinci ile hareket ederek, Milli Mücadele kahramanımız, Maraş’a Kahraman unvanını kazandırmaya vesile olan Sütçü İmamı saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.