DOLAR 32,5080 % -0.12
EURO 34,9511 % 0.3
GRAM ALTIN 2.434,82 % 0,48
ÇEYREK A. 3.980,94 % 0,48
BITCOIN 64.206,09 -0.819
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

YILDIZ GÜREŞÇİLERİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA TER DÖKTÜ

Son Güncelleme :

20 Eylül 2016 - 12:26

/ kez okundu.
YILDIZ GÜREŞÇİLERİMİZ DÜNYA ŞAMPİYONASINDA TER DÖKTÜ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

13-18 Eylül tarihleri arasında Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası sona erdi. Dünyanın en iyi güreşçilerinin minderde kozunu paylaştığı şampiyonaya 50 ülkeden gelen sporcular katıldı. Şampiyona 6 gün sürerken müsabakalar Kadınlar Grekoromen ve Serbest stillerde ve toplam 30 sıklette yapıldı.

Yıldızlar Dünya Güreş Şampiyonasının Grekoromen stil müsabakalarında 10 sıklette yapılan maçlarda Türkiye Grekoromen Milli Takımı 6’sından madalya alırken 50 ülke arasından da büyük başarıya imza atarak dünya üçüncüsü oldu.

Şampiyonada Yıldız Bayanlar kategorisinde mücadele eden Kahramanmaraş’lı Milli güreşçimiz Merve Pul 70 kg da mücadele ederek çeyrek finale kadar çıkmayı başardı.

Kahramanmaraş TOHM(Türkiye Hazırlık Merkezi)nde çalışmalarını sürdüren sporcularımızdan Nail Seyyar 85 kg da 2. olarak gümüş madalya, yine TOHM sporcumuz Doğan Kara 46 kg da 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Milli güreşçilerimizi tebrik ederiz.


13 YAŞINDA OLİMPİYAT FİNALİNDE

2016 Rio Paralimpik Oyunları yüzme branşında, erkekler 50 metre kelebek finalinde Beytullah Eroğlu 5’inci, kadınlar 50 metre kelebek finalinde Sevilay Öztürk 8’inci sırayı aldı.

2016 Rio Paralimpik Oyunlarında ilk olimpiyat tecrübesini yaşayan Kahramanmaraş’ımızın yetiştirdiği başarılı yüzücümüz Sevilay Öztürk Rio’da 50 metre kelebek yüzme yarışmasında final oynayarak olimpiyatlarda 8. sırada yer aldı. Sevilay, finalde 50.89’luk derecesiyle sekizinci olsa da tarihimizin en genç sporcusu olarak gösterdiği mücadele ile  otoritelerden tam not alarak gelecek için ümit vaad etti.  Sevilay, ayrıca oyunlar tarihinde final yüzen en genç isim oldu.

Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç yayınladığı mesajda ” Evladımız 13 yaşında paralimpik oyunlarında bizlere final heyecanı yaşattı. Yürekten kutluyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcumuzu tebrik eder başarılarının devamını temenni ederiz.


GOALBALL MİLLİ TAKIMI OLİMPİYAT ŞAMPİYONU

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde gerçekleştirilen 2016 Rio Paralimpik oyunlarında Bayan Goalball Milli takımımız tüm rakiplerini farklı skorlarla yenerek Olimpiyat Şampiyonluğunu elde etti.

Altı kişilik Bayan Goalball Milli Takımımızda başta takım antrenörü hemşerimiz Ali Tekçe olmak üzere Milli takım kadrosunda yer alan Kahramanmaraş’lı sporcularımız Sümeyye Özcan, Seda Yıldız ve Buket Atalay gösterdikleri bu başarıyla olimpiyat Şampiyonluğu onurunu yakaladılar.

Millilerimiz Olimpiyat boyunca İsrail (15-5), Kanada (12-4), Amerika (11-1) ve finalde Çin’i (4-1) gibi farklı skorlarla yenerek altın madalyayı kazandı.

Elde Edilen bu büyük başarıdan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  2016 Rio Paralimpik oyunlarında altın madalya kazanan Türkiye Goalball Kadın Milli Takımını tebrik etti. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Sayın Erdoğan’ın elde edilen başarıdan dolayı Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin’e tebrik telgrafı gönderdiği belirtildi.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç 2016 “Milli sporcularımız, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Çin’i 4-1 yenen Goalball Kadın Milli Takımımız, Türkiye’ye oyunlardaki üçüncü altın madalyasını kazandırarak önemli bir başarıya imza attı. Bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2016 Rio Paralimpik oyunlarında Altın Madalyayı Ülkemize kazandıran Goalball Milli takımımız tebrik eder. Özelliklede Milli takımda görev alan Kahramanmaraş’lı Antrenörümüz Ali Tekçe Sporcularımız Sümeyye Özcan, Seda Yıldız ve Buket Atalay’a Milli takımda gösterdikleri üstün performanstan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını temenni ederiz.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.