DOLAR 32,5381 % 0.14
EURO 35,0041 % -0.07
GRAM ALTIN 2.436,43 % 0,01
ÇEYREK A. 3.983,56 % 0,01
BITCOIN 64.618,85 0.334
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 21°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Suç Makinası Yakalandı

Son Güncelleme :

03 Nisan 2015 - 15:28

/ kez okundu.
Suç Makinası Yakalandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

7 suçtan aranan şüpheli, montu ve ayakkabı izinden belirlenip yakalandı

Mücahit YOLCU/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)-KAHRAMANMARAŞ’ta, kendisine küfür ettiği iddiasıyla 46 yaşındaki Durmuş Pala’nın başına kaldırım taşıyla vurup yaralayan ve 7 ayrı suçtan aranan 20 yaşındaki Alaiddin Mazı, polislerin yüzlerce güvenlik kamerası görüntüsünü izleyip giydiği bir futboltakımının montu ile ayakkabı izlerinden kimliği belirlenerek yakalandı.

 

Olay, geçen Pazar sabaha karşı Kurtuluş Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Saraçhane Çarşısı’nda yerde kanlar içerisinde birinin yattığını görenler, sağlık görevlilerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, adının Durmuş Pala olduğu belirlenen yaralı kişiyi ambulansla Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne götürdü. Pala, acil servisteki ilk müdahalesinin ardından durumu ağır olduğu gerekçesiyle Gaziantep’e sevk edilerek yoğun bakım ünitesine alındı. Pala’nın hayati tehlikesi sürerken olay yerinde inceleme yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerine yakın mesafede üzerinde kan izleri bulunan bir kaldırım taşı bulup, kanlı ayak izine rastladı.

MONTU VE AYAKKABI İZLERİ YAKALATTI

İlk etapta düşmeden kaynaklandığı düşünülen olayın cinayet olabileceği üzerine çalışma yapan ekipler, çevredeki çok sayıda iş yerinin güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede üzerinde bir futbol takımına ait mont ve ayağında kanlı izlerden markasını belirledikleri ayakkabıyı giyen bir kişinin durumundan şüphelenen polisler, montun ve ayakkabının satın alındığı mağazayla irtibata geçip iş yerindeki güvenlik kameralarını da inceledi. Ekipler, kameralardan saptadıkları şüphelinin fotoğraflarını güvenlik güçlerine dağıtarak kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, Dün gece saatlerinde Şeyadil Mezarlığı’nda durumundan şüphelendikleri ve üzerinde futboltakımına ait aynı mont bulunan bir kişi durdurup üst araması yapmak istedi. Polisin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan şüpheli kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Polislerin incelemesinde Pala’yı yaralayan şüpheli olduğu saptanan Alaiddin Mazı gözaltına alındı.

7 SUÇTAN ARANIYORMUŞ, TAKSİCİYİ DE BIÇAKLAMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunda tanımadığı Durmuş Pala’yı kendisine küfür ettiği gerekçesiyle kaldırım taşıyla yaraladığını söyleyen Alaiddin Mazı, ifadesinde geçen yıl Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bindiği taksinin sürücüsü Abdullah K.’yı da boğazından bıçakla yaraladığını itiraf ettiği öğrenildi.

Kasten yaralama ve 6 ayrı hırsızlık suçlarından aranması bulunan Alaiddin Mazı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.