DOLAR 32,3256 % 0.22
EURO 35,1131 % -0.07
GRAM ALTIN 2.300,19 % 0,99
ÇEYREK A. 3.760,81 % 0,99
BITCOIN 2.305.512 1.775
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Sivrisinekle etkin mücadele

Son Güncelleme :

27 Şubat 2021 - 12:04

/ kez okundu.
Sivrisinekle etkin mücadele
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, vektör oluşumunu engellemek için “Larvasit” uygulamaları gerçekleştiriyor. Muhtelif rögar, foseptik ve kanallarda tespit edilen sivrisinek larvaları ilaçlanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte il genelinde sivrisinek üreme alanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekipler sivrisinek üreme alanlarının tespiti ve larvasit uygulamaları gerçekleştiriyor. Ekipler, sivrisineklerin oluşumunun önlenmesine yönelik olarak süs ve sulama havuzları, bataklık, yapım aşamasındaki inşaatların bodrumları, foseptik, rögar, yağmur suyu kanalları ile kontrolsüz her türlü su birikintisinde larva oluşumunu engelleyici larvasit işlemi uyguluyor.

Çevre Sağlığı Açısından Önemli

Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Vektörle mücadelemiz, henüz oluşum aşamasındayken başlıyor. ‘Larvasit’ olarak isimlendirilen uygulamalarımız, popülasyon yoğunluğu kontrol edilemeyen sivrisinek türlerinin oluşum sürecindeyken azaltan en etkili yöntemlerden birisidir. Dolayısıyla bu uygulamamızla bahar ve yaz mevsiminde daha az kimyasal kullanımı ve sivrisinek kaynaklı hastalıkların engellenmesi sağlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.