DOLAR 32,5715 % 0.25
EURO 35,0004 % 0.05
GRAM ALTIN 2.451,69 % 0,63
ÇEYREK A. 4.008,51 % 0,63
BITCOIN 64.357,99 0.032
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Şirikçi’den “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajı

Son Güncelleme :

11 Temmuz 2017 - 6:52

/ kez okundu.
Şirikçi’den “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi:

“Daha çok üretme, daha çok istihdam sağlama zamanı”

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, 15 Temmuz hain darbe girişimini, sahip olduğu istikrar ortamı sayesinde en az zararla atlatan Türkiye ekonomisinin, kısa sürede toparlanıp, dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında tekrar yerini aldığını söyledi.

Şirikçi, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajda, üzerinden tam 1 yıl geçen hain darbe girişimi ile hem millet iradesinin hem de ülke ekonomisinin baskı altına alınmak istendiğini belirtti.

O gece tüm dünyanın, millet iradesini hiçe sayan utanç verici bir girişime şahitlik ettiğini kaydeden Şirikçi, “15 Temmuz’da milletimiz; vatanı, bayrağı ve özgürlüğü uğruna neleri göze alabileceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir” dedi.

15 TEMMUZ’DA DA AYNI SENARYO

Türkiye siyasetini ve dolaylı olarak ekonomisini dizayn etmek isteyenlerin, zaman zaman değişik yöntemler denediklerini, sistematik şekilde devam eden bu girişimlerin son halkasının da 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu ifade eden Şirikçi, şöyle devam etti:

“Yakın tarihte yaşanan darbeler ve demokrasiye yapılan müdahaleler, ekonomide yapısal sorunlara yol açarak, ülkenin dışa bağımlılığını artırmıştır. 2000’li yılların başına kadar ekonominin kalkınma ve toparlanma dönemleri her defasında yeni krizlerle sekteye uğratılmış, ekonomik krizler kendini tekrarlayan bir hal almıştır. 15 Temmuz’da da yine aynı senaryo denenmiştir. Ülkemizin küresel piyasaların en etkili aktörlerinden biri olma yolunda attığı adımlar, birilerini rahatsız etmiş, darbe girişimi ile Türkiye ekonomisinin yeniden kriz ortamına sürüklenmesi amaçlanmıştır. Ancak, sağlanan ekonomik istikrar ortamı sayesinde, istenilen kriz ortamı oluşturulamamıştır.”

Türkiye ekonomisinin, 15 Temmuz sonrasında, tüm siyasi, ekonomik ve toplumsal kargaşa ve belirsizlik ortamı oluşturma çabalarına rağmen, güçlü ve istikrarlı yapısını korumaya devam ettiğini vurgulayan Şirikçi, bunda sanayici ve işadamlarının, darbe girişiminin yaşandığı ilk andan itibaren gösterdiği “yatırımlara devam etme’ kararlılığının da etkili olduğunu kaydetti.

İLK ÇEYREK BÜYÜME İSTİKRARLI YAPININ KANITI

2017 yılının ilk çeyreğindeki yüzde 5’lik büyümenin, bu kararlılığın bir sonucu, güçlü ve istikrarlı ekonomik yapının kanıtı olduğunu ifade eden Şirikçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gelinen noktada Türkiye, büyük projeleri ile sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerlemektedir. Şimdi artık kazanımlarımızı koruma değil; daha çok çalışma, daha çok üretme, daha çok ihraç etme, daha

çok istihdam etme, dünyayı daha çok dolaşma zamanıdır. Bu bağlamda, yatırımlar hız kesmeden devam etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, onları minnet ve saygıyla anıyorum.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.