DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.081.419 0.217
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Onu Okuyan Kazanıyor

Son Güncelleme :

14 Mart 2015 - 10:08

/ kez okundu.
Onu Okuyan Kazanıyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Eğitimciler ve yazarlar derneği tarafından basın toplantısı düzenlendi.

 

“Herkes Onu Okuyor” yarışması hakkında bilgiler veren Eğitimciler ve yazarlar derneği Başkanı Ufuk Çiçek yarışmanın önemine değindi.

 

Sınavlar 16 – 28 Mart Tarihleri Arasında

 

 

Sınavlar 16 – 28 Mart tarihleri arasında yapılacağını belirten Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü;“Peygamberimizin hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu ne kadar biliyoruz? Bilmemiz gerekenden daha az biliyoruz maalesef… Zaman Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.s) tanımak zamanıdır.” diyerek yola çıktık.

 

Peygamber Yolu Derneği’nin Türkiye genelinde “Bu yarışmanın kaybedeni yok” sloganıyla başlattığı “Herkes Onu Okuyor” yarışması Kahramanmaraş’ımızda da büyük bir ilgi görmektedir. Yarışmanın Kahramanmaraş ayağını Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği olarak bizler yürütmekteyiz   “Herkes Onu Okuyor” kampanyası kapsamında Kahramanmaraş’ta Onu okumayan kalmasın düşüncesiyle yirmi dörtbini aşkın kişinin Efendiler Efendisini okuması hedefliyoruz.

Peygamber Efendimizin (sav) daha çok tanınması ve onun çok ihtiyaç duyduğumuz rahmet yüklü soluklarının duyulmasıve gönüllerde yer edinmesi amacıyla düzenlediğimiz yarışmayetişkinler, lise, ortaokul veilkokul öğrencileri ve olmak üzere dört kategoride yapılacaktır.

Yarışmada:

İlkokul : “Sevgili Peygamberimizin Hayatı (sas)”

Ortaokul : Gönüllerin Efendisi “Hz. Muhammed Mustafa (sas)”

Lise : Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevi Duruş “Sulh Peygamberi (sas)”

Yetişkin : İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle “Peygamber Efendimiz adlı kitaplardan sorumlu olacaklardır.

 

Yarışma kapsamında sınavlar 16 – 28 Mart 2015 tarihleri arasında ilimizde toplam 26 sınav merkezinde yapılacaktır. Yarışmamızın ödül töreni 16 Nisan’da gerçekleştirilecektir.

Sınavlar iki basamaklı olarak yapılacaktır. Birinci basamak sınavları 16 – 22 Mart 2015 tarihleri arasında, www.herkesOnuokuyor.com internet sitemizde Türkiye genelinde gerçekleştirilecektir. Sınavlar Salon Sınavı ve Online (çevrimiçi – internet üzerinden) Sınav olmak üzere iki farklı formatta ve kategorilere göre farklılık gösteren soru sayılarında ve sürelerde gerçekleştirilecektir. Birinci basamak sınavları ile il bazında dereceye giren katılımcılar belirlenerek ödüllendirilecektir.

İkinci basamak sınavı ise İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Erzurum illerinde 28 Mart 2015 tarihinde saat 11:00 de ve salon sınavı şeklinde yapılacak olup bu sınava sadece illerde dereceye giren katılımcılar katılacaklardır. Bu sınav ile Türkiye genelinde dereceye giren katılımcılar belirlenerek tekrar ödüllendirileceklerdir

 

Onu okumanın ödülleri ise İslama, hayata ve kendimize dair pek çok örnek ve dersin yanı sıra hediyeler… Umre ziyaretleri, dizüstü bilgisayarlar ve mini tabletler kazanma fırsatı O’nu okumaktan geçiyor.

 

Birinci basamak sınavında il bazında dereceye girenlere Umre Seyahati, mini I-pad, Bisiklet, Kol Saati vb. hediyeler verilecektir

 

Âlemlerin onun gül kokusuyla koktuğu, her yerin onun boyasıyla boyandığı ve herkesin onu okuduğu, onu tanıdığı ve tanıttığı güzel bir gelecek beklentisiyle ve ümidiyle herkesi Onu okumaya, Ona doğru koşmaya davet ediyoruz.”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.