DOLAR 32,5106 % 0.05
EURO 34,9548 % -0.21
GRAM ALTIN 2.440,76 % 0,19
ÇEYREK A. 3.990,65 % 0,19
BITCOIN 64.370,04 0.016
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

“MUTLAK CUMHURİYET MUTLAK DEMOKRASİ”

Son Güncelleme :

03 Kasım 2016 - 7:38

/ kez okundu.
“MUTLAK CUMHURİYET MUTLAK DEMOKRASİ”
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

CHP Elbistan İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet’in kuruluşunun 93. Yıldönümü nedeniyle, “Cumhuriyet ve Demokrasi” konulu kapsamlı bir panel organize etti. Elbistan Grand Park Otel Balo Salonu’nda düzenlenen panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlarken, daha sonra ise sinevizyon gösterisi ile Cumhuriyetin ve Demokrasinin mutlak gerekliliğine dikkat çekildi.

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP PM Üyesi Ali Öztunç, CHP MP Eski Üyesi Akademisyen Elfin Tataroğlu, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, siyasi parti temsilcileri, sendika üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı panele yoğun ilgi gösterildi. CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, CHP Kadın Kolları Başkanı Fidan Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri kusursuz bir organizeye ev sahipliği yaptılar.

Mahalli Sanatçı Ali Kılçık, yüzlerce davetliye müzik dinletisi sunmasının ardından, sandık örgütlenmesi eğitimi kapsamında kursa katılan partililere sertifikaları takdim edildi. Panelin açış konuşmasını ise, CHP Elbistan İlçe Başkanı İnan Bulut yaptı. Daha önceki yıllarda yaptıkları kutlamaları, ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, panel şeklide organize ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu etkinliği düzenlerken, bir eğlenceden daha ziyade, bir etkilenme, bir iletişim boyutunda yapmaya çalıştık. Bunun da gerekçesi, aslında ülke olarak içinde bulunduğumuz durum. Cumhuriyet Bayramını kutlarken, mevcut iktidar tarafından sadece biz ve ötekiler gibi bir kavram üzerinden, bir siyasal anlayışın yansımalarını hep beraber yaşıyoruz. Bunun Türkiye’ye getirdiği ağır sonuçları, bedelleri hep beraber ödüyoruz. Bu vesile ile çok fazla bilindik laflar söylemek yerine, gerçekten siyasal iktidarın ötekileştirdiği tüm toplum kesimlerinin, tüm farklı ideolojik grupların, yapıların bir arada ortak değerler üzerinden bir mücadele vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bizde bu anlamı ile işin ABC’sini, temelini, bize unutturulmaya çalışılan cumhuriyetin değerlerinin yeniden hafızamıza almak, yeniden tazelemek için bir şölenden ziyade, panel etkinliği düzenledik.”

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’de, unutturulmaya çalışılan Cumhuriyet ve Demokrasi değerlerinin halk tarafından coşkuyla ve artarak kutlanmaya başlamasının çok önemli olduğunu ifade ederek, kapsamlı ve kusursuz bir organize gerçekleştiren CHP Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut’a, Kadın Kolları Başkanlığına ve CHP Gençlik Kolları Başkanlığına övgüler yağdırarak teşekkür etti.

İkram ve sunumların ardından, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, önceki dönem CHP PM Üyesi Elfin Tataroğlu ve CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak’ın konuşmacı olduğu Cumhuriyet ve Demokrasi konulu panele geçildi. Demokrasi ve Cumhuriyet değerleri ile mutlak gerekliliği ele alındı. Panel konuşmacısı Elfin Tataroğlu, çarpıcı, ilginç ve kapsamlı konuşması ile katılımcılardan büyük takdir kazandı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.