DOLAR 32,5729 % 0.09
EURO 34,9652 % 0.33
GRAM ALTIN 2.427,53 % 0,18
ÇEYREK A. 3.969,01 % 0,18
BITCOIN 63.930,01 -3.566
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

MÜFTÜ GÜNAYDAN ÇOCUKLARA KUTLU DOĞUM ZİYARETİ

Son Güncelleme :

30 Nisan 2015 - 10:50

/ kez okundu.
MÜFTÜ GÜNAYDAN ÇOCUKLARA KUTLU DOĞUM ZİYARETİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, Kutlu doğum haftası dolayısıyla özel bir kreşteki 4-6 yaş çocuklarla bir araya geldi.

Peygamberimizin doğumunun 1444 yıl dönümünde her kesimi ziyaret eden Dulkadiroğlu ilçe Müftüsü İsmail Günay minik yürekleri unutmadı, onlarla Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan programla bir araya geldi. Müftü İsmail Günay, Beyza kreşte bulunan 4-6 yaş kız ve erkek çocuklarla samimi ve sıcak bir buluşma gerçekleştirdi.

Müftü İsmail Günay, Kerş’te görev alan öğretmenlerden çocuklara verilen eğitimler hakkında bilgiler aldı. Çocuklara; Okul Öncesi Eğitim, Dini Bilgiler Eğitimi, Kur’an-ı Kerim Eğitimi, Karakter Eğitimi, Folklor ve İngilizce Eğitim verildiği belirtildi.

Müftü Günay burada çocuklara Hz. Peygamber’in Yetim Olarak Büyümesi ve Çocuklara Verdiği Değer hakkında konuştu. Hz. Peygamber, özellikle küçük-büyük, kadın-erkek toplumun her kademesindeki insanla ilgilenmiş ve onlarla insani birtakım ilişkiler kurmuştur. O’nun, hem kendi çocuk ve torunlarına, hem de diğer çocuklara karşı davranışları sürekli olumlu olmuş, onları bir insan olarak görmüş, bir eğitimci gibi onlara şefkat ve merhametle davranmıştır. O, çocukları çok sever ve bu sevgisini sözlü veya fiilî olarak değişik şekillerde ifşa ederdi. Rastladığı çocuklara selam verir, hal ve hatırlarını sorar, bazen de onlarla şakalaşır, hastalandıklarında ziyaretlerine giderdi.” Dedi.

 

Müftü İsmail Günay, Hz. Peygamberin engin bir tevazu içinde çocuklarla her fırsatta ilgilendiğini, şakalaştığı, selam verdiğini, hasta olduklarında ziyaretlerine gittiğini, onların kusurlarını hoş karşıladığını da vurguladı, hatta kuşu ölen Zeyd’e taziyeye gittiğini çocuklarla olan sohbetinde dile getirdi.

Eğlenceli geçen ziyarette, Çocukların Müftü Günaya bir de sürprizleri vardı. Kuranı Kerimden süreler okuyan çocuklar Müftü Günayı duygulandırdı. Onları kucaklayan Günay, bir süre çocuklarla ve öğretmenleriyle konuştu. 4-6 yaş kız ve erkek çocuklar Müftü İsmail Günaya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, çocuklarla olan birliktelikten çok memnun ayrıldıkları gözlendi. Müftü Günay; ziyarette Müftülük personelleri Halil İbrahim Arıkmert ve Ramazan Geyikle beraber Miniklere Diyanet Çocuk Dergisi Hediye etti.

IMG_1447 IMG_1448

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.