DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Mahçiçek Çocuklarıma Bırakacağım Tek Şey Onurumdur

Son Güncelleme :

08 Ekim 2019 - 15:52

/ kez okundu.
Mahçiçek Çocuklarıma Bırakacağım Tek Şey Onurumdur
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Mahçiçek, “Çocuklarıma Bırakacağım Tek Şey Onurumdur”
– “Kimse Yatırımın Y’sini Bilmezken Ben Oradaydım”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Kervan Han’da düzenlenen basın toplantısında, geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği yolsuzluk operasyonu sonrası hem Onikişubat Belediyesi’ne hem de siyasilere yönelik sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.
Kimsenin yatırımın y’sini, teşvikin t’sini bilmezken kendisinin oralarda olduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Ben zengin çocuğu değilim. Benim çocuklarıma bırakacağım tek şey onurumdur. Bugüne kadar 46 sene bu devlete hizmet ettim. 1980’li yıllardan günümüze kadar bu memlekete yapılmış ne kadar yatırım varsa hepsinde az çok emeğim vardır. Ben devlet planlamada çalışırken, kimse yatırımın y’sini, teşvikin t’sini bilmezken ben oradaydım. Bugün yapılan yatırımlarda 110 bin insanımız çalışıyor. Bazı kulları bilmeyebilir ama Allah her şeyi biliyor. Biz de hesabı zaten Cenab-ı Hakka vereceğiz kullarına değil. Onikişubat ilçesinin 430 bin nüfusu vardır. 2014 yılından bu yana 8 tane seçim gerçekleştirildi ve bu 8 seçimde Onikişubat Belediyesi 400-450 bazından hep birinci oldu yani yapılan hizmetler değerlendirilerek oyları arttırdı.” Dedi.
“Belediyemiz zarara uğramamıştır”
Onikişubat Belediyesinin yeni hizmet binasının ihale süreci hakkında da net konuşan Mahçiçek şunları söyledi: “Bir belediye binası yapıyoruz az çok binamız meydana geldi ve muhteşem bir bina oldu. Mimarisiyle, büyüklüğüyle Kahramanmaraş’a en az 50 yıl hizmet edecek bina yaptık. Biz bu binayı 2016 yılının Ocak ayında ihaleye çıkardık ve bir firma ihaleyi aldı. Başka bir firma ihaleye itirazda bulundu. İtirazı mevzuata uygun olmadığından dolayı reddettik. Biz reddettikten sonra itirazda bulunulacak başka bir kurum vardı ve oraya gidildi o kurum da Kamu İhale Kurumuydu. Belediye devreden çıktı ve Kamu İhale Kurumuna itiraz edildi. Kamu İhale Kurumu da, Belediyenin yaptığı gibi itirazı reddetti. Buradan netice alamayınca o arkadaşlar Ankara İdari Mahkemesinde bir dava açtı.

Kısa bir sürede netice bulan mahkemede bizim yaptığımız ihale uygun görülmedi. Mahkeme kararı bize geldi, bizim yapacağımız şey de o mahkeme kararını uygulamaktı ve uyguladık. Mevcut yapan firmayı tasfiye ettik, itiraz eden davayı kazanan firmayı çağırdık ve ihaleyi devrettik. Kamu İhale Kurumu süreci devam ettirdi ve son nihayi mercii olarak Danıştay’a başvurdu. Biz bu geçen sürede ihaleyi devr ettiğimiz arkadaşlara işi teslim ettik ve süreç işlemeye başladı. Bu arada işçilerin ücretlerinin ödenmemesi gibi bir takım sıkıntılar oldu ama bunlardan bahsetmeye gerek yok çünkü bu aşamada o konular bizi ilgilendirmiyor. Takriben 6-7 ay sonra Danıştay bir karar verdi ve o kararda bizi haklı gördüler, Kamu İhale Kurumunu haklı gördüler. Danıştay, Ankara İdare Mahkemesinin verdiği kararı iptal etti ve bizim kararımız geçerli dedi. Burada Danıştay’dan öte başka hukuk yolu olmadığı için yapılması gerekeni yaptık ve mevcutta bulunan yüklenici firmayı tasfiye edip ihaleyi ilk alan firmayı çağırıp gel işe devam et dedik ama firma aradan geçen 1 sene gibi bir süre içerisinde fiyatların değiştiğinden dolayı devam edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine en az 3-4 defa müteahhit firmaya gittik ve devam edelim diye minnet ettik.

Tüm bunlar çare olmadı ve devam etmediler burada bize tek bir yol kaldı o da yeniden ihale yapmaktı. Başka çaresi olmadığı için yeniden ihaleye çıktık ve ihaleye 6 tane firma katıldı. Bu 6 tane firmanın içerisinde kaba bir hesapla en düşük fiyatı veren firma 42 milyon gibi bir fiyat verdi ve biz de ihaleyi o firmaya verdik. Bu arada oluşan zararlar bizden kaynaklanmadı, mahkeme kararlarından kaynaklandı. Mahkemeyi de dava etme gibi imkanımız yok. Belediyenin kendi işlemlerinden dolayı herhangi bir zarar kesinlikle söz konusu değildir. Mahkeme süreci maalesef belediyemize zarara uğrattı. Sonrasında bir ara ihale daha yaptık, binanın dış görünüşü gayet güzel bir taş kaplam bunun tamamını taş kaplama yapmak ve içindeki bir takım eksiklikleri gidermek için bir ihale daha yaptık. Bu ihalenin başlığı ‘belediye hizmet binası ikmal ve çevre düzenlemesidir sadece çevre düzenleme adı altında değildir. Sadece çevre düzenlemesine 15 milyon 500 bin lira değil bununla birlikte ikmal inşaatıyla beraber 15 milyon 500 bin lira gibi bir rakama ihale etmişiz. Bunların hiçbiri gizli değil, Elektrik kamu alımları platformu adı altında EKAP diye bir sistem var bunların hepsini orada görebilirsiniz.”


“Kahramanmaraş’ı dünya gündemine taşıyacak başka bir proje yok”
Onikişubat Belediyesinin 5 yıl içerisinde yapmış olduğu ihale hakkında da konuşan Hanefi Mahçiçek, “Bu belediye 5 senede 592 tane ihale, 3 bin 142 tane de doğrudan alım ihalesi yapmıştır. Bu belediyenin yapılan bütün işleri sayıştan denetçileri tarafından denetleniyor. Bütün bunlar İçişleri Bakanlığımızın müfettişleri tarafından incelenmiştir ve Allah’a şükür herhangi bir sıkıntı olmadığı görülmüştür. Bir belediye düşünün ki 5 senede 592 tane ihale yapmış, 3 bin 142 tane de doğrudan alım ihalesi yapmış ve bunlarda herhangi bir sıkıntı olmamış. Bir belediye düşünün ki, eski para ile 789 trilyonluk kaynak üretmiş ve para harcamış. Bu para bu memleketindir. Bir belediye düşünün ki, harcanan bu paranın 439 trilyonunu devletten almış 250 trilyonunu kendisi kaynak bulup üretmiş. Bir belediye düşünün ki, EXPO gibi bir projeyi alarak Kahramanmaraş’a bir dünya projesi kazandırmış ve Kahramanmaraş’ın marka olmasını sağlamış. Emin olun ki Kahramanmaraş’ı dünya gündemine taşıyacak başka bir proje yoktur.”Diye konuştu.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.