DOLAR 32,4802 % -0.04
EURO 34,7679 % -0.65
GRAM ALTIN 2.439,88 % 0,15
ÇEYREK A. 3.989,20 % 0,15
BITCOIN 63.646,55 -0.845
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KURTULUŞ BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI

Son Güncelleme :

12 Şubat 2015 - 11:48

/ kez okundu.
KURTULUŞ BAYRAMI ÇOŞKUYLA KUTLANDI
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’de birlik ve beraberlik ruhu olduğu sürece ay-yıldızlı bayrağın dalgalanmaya devam edeceğini belirterek, “Bize karşı yapılan hesapları bozmak için bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Bu ruh yaşadığı sürece inanıyorum kiTürkiye yabancılara hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar, asla bu milletin geleceği olan yürüyüşünün önünü kesemeyecekler” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kahramanmaraş’ta, kentin kurtuluşunun 95’inci yıldönümü kapsamında Trabzon Bulvarı’nda düzenlenen kutlamalara katıldı. Bakan Müezzinoğlu, Kahramanmaraş Mustafa Hakan Güvençer, 5’inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoçile birlikte bindiği tören aracından vatandaşların bayramını kutladı. Törende konuşan BakanMehmet Müezzinoğlu, Türk milletini yok etmeye çalışanlara Mustafa Kemal’in öncülüğünde bir istiklal mücadelesi verildiğini söyledi. Türkiye’deki bağımsızlık mücadelesinin en önemli köşelerinden birinin Kahramanmaraş olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:

“Bir istiklal mücadelesi verildi. Bir taraftan İngiliz’i, bir taraftan Fransız’ı, bir taraftan Rus’u, bir taraftan Yunanlısı, yetmiş yedi düvelin bir araya gelerek, bu milleti yok etmek, bu milleti tarihten silmek, bu milletin inanç değerleriyle, bağımsızlık değerleriyle, tarihi geçmişinden getirdiği medeniyet anlayışıyla, tarihi gelecek olan yürüyüşünü kesmek isteyenlere ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek Mustafa Kemal’in öncülüğünde bir bağımsızlık mücadelesi, bir istiklal mücadelesi verildi. Bunun en önemli köşe başlarından biri de Kahramanmaraş veKahramanmaraş’ın kahraman insanları oldu.”

Türkiye’ye karşı yapılan hesapların bozulması için birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyaç olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Birçok alanda kendi dinamiklerini kuran ve dünyaya Türk milleti de artık daha güçlü bir şekilde vardır diyen bir yolculuğu yapıyoruz. Birbirimizi daha çok sevmeye ihtiyacımız var. Birlikten güç doğar anlayışına ihtiyacımız var. Bize karşı yapılan hesapları bozmak için bir ve beraber olmaya ihtiyacımız var. Her geçen gün birlikteliğimizi daha güçlü bir hale taşıyabilmek için Kahramanmaraş ruhuna güçlü bir şekilde ihtiyacımız var. Bu ruh yaşadığı sürece inanıyorum ki Türkiye yabancılara hangi hesabı yaparlarsa yapsınlar, bu milletin milletçe tarihe, tarihi geleceğe yürüyüşünü asla engelleyemeyecekler ve asla bu milletin geleceği olan yürüyüşünün önünü kesemeyecekler. Ay-yıldızlı bayrak bugün nasıl güçlü bir şekilde dalgalanıyorsa, yarınlarda da çok daha güçlü bir şekilde dalgalanmaya devam edecek. Çünkü biz büyük bir milletiz, çünkü biz Türk milletiyiz. Türk milleti, tarihi geleceğe olan yürüyüşünde el birliğiyle, gönül birliğiyle bu yolculuğun Kahramanmaraş ruhuyla zenginleştiren bir anlayışa devam edeceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Kahramanmaraş’a TBMM tarafından verilen kırmızı şeritli İstiklal Madalyası’nı Türk bayrağa taktığı törende tiyatro ekibi tarafındanKahramanmaraş Destanı da sahnelendi.

DSCF1133 DSCF1122 DSCF1129 DSCF1130 DSCF1131

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.