DOLAR 32,3759 % 0.15
EURO 35,3249 % 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 % 0,17
BITCOIN 2.291.196 2.165
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KSÜ ve Onikişubat Belediyesi Arasında EXPO 2023 İşbirliği Protokolü İmzalandı

Son Güncelleme :

20 Şubat 2021 - 10:49

/ kez okundu.
KSÜ ve Onikişubat Belediyesi Arasında EXPO 2023 İşbirliği Protokolü İmzalandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Onikişubat Belediyesi arasında ‘Expo 2023 Onikişubat/Kahramanmaraş Uluslararası Botanik Sergisi İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Expo 2023 dönemi süresince üniversitemiz ve Onikişubat Belediyesi arasında yapılacak işbirliklerini kapsayan protokol KSÜ Senato Toplantı Salonunda Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Rektör Can, üniversitelerin eğitim, bilim ve teknoloji alanlarındaki çalışmalarının yanı sıra dış paydaşlarla yürütülen işbirlikleriyle şehir ve ülke kalkınmasına katma değer oluşturma sorumluluklarının bulunduğunu hatırlatarak, “Biz KSÜ olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz. Kahramanmaraş’taki bütün kurum-kuruluş ve STK’larla yakın işbirliği içerisindeyiz.” dedi.

Expo 2023 projesinin tarih, kültür ve coğrafyasıyla önemli bir şehir olan Kahramanmaraş’ın dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayacak çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Rektör Can, “İnşallah bu projenin süreçleri içerisinde Kahramanmaraş’ın büyük bir dünya şehri olduğunu herkese göstermiş olacağız. Bugün imzaladığımız ‘Expo 2023 Onikişubat/Kahramanmaraş Uluslararası Botanik Sergisi İşbirliği Protokolü’ kapsamında üzerimize düşen bütün sorumlukları titizlikle yerine getirmeye hazırız. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, üniversitenin imkânları şehrin imkânlarıdır. Şehri ilgilendiren her mesele üniversitemizin meselesidir.” şeklinde konuştu.

Expo 2023’ün Kahramanmaraş’ın ekonomisinde, turizminde, kültüründe ve tanıtımında çok ciddi bir atılım sağlayacağını belirten Rektör Can, şehrin tanıtımında önemli bir yer tutacak Expo 2023 kapsamında imzalanan protokolün hayırlı olması temennisini ifade etti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de Expo 2023’ün Kahramanmaraş’ın turizmine ve tanıtımına çok değerli katkılar sağlayacağını belirtti.

“Expo 2023 projemiz gerçekten Kahramanmaraş’ımızın geleceğini çok daha farklı noktalara taşıyan, tabir yerindeyse bir üst seviyeye, bir üst lige çıkartacak olan çok önemli bir proje.” diyen Başkan Mahçiçek, “Bu bağlamda üniversitemiz de Expo 2023 projemizle ilgili birçok ciddi katkılar sağlayacak. Üniversitemiz bu sene ve önümüzdeki sene çeşitli konferanslar düzenleyerek hem ulusal düzeyde hem uluslararası düzeyde Expo 2023’ü tanıtacak.” dedi.

Projeye destek olan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve KSÜ camiasına teşekkürlerini sunan Başkan Mahçiçek, “İnşallah Kahramanmaraş çok daha iyi noktalara birlikte taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Protokol kapsamında KSÜ tarafından Expo 2023 temalı ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel etkinlikler gerçekleştirilecek ayrıca Expo alanı içerisinde stant/bahçe açılarak Türkiye ve dünyadan üniversitelerin Expo’ya dâhil olması ve katkı sunmasına ilişkin çalışmalar yürütülecek.

KSÜ imzalanan protokol kapsamında Expo 2023 döneminde yürütülecek çalışmalarda bilimsel danışmanlık ve bilimsel jüri desteği de sağlayacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.