DOLAR 32,4134 % 0.17
EURO 35,0097 % -0.26
GRAM ALTIN 2.324,34 % 0,17
ÇEYREK A. 3.800,29 % 0,17
BITCOIN 2.295.388 1.624
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KMTSO’da Birlik ve Beraberlik Buluşması

Son Güncelleme :

13 Eylül 2016 - 10:33

/ kez okundu.
KMTSO’da Birlik ve Beraberlik Buluşması
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Meclis başkanı hanifi öksüz ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile birlikte bir çok davetlininde katıldığı birlik ve beraberlik buluşmasında bir araya geldi

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Vahdettin Özkan, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu’nun katılımıyla, Kahramanmaraş’taki bütün şehit ve gazi ailesinin çocuğuna Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından verilecek bursun protokolü imzalandı. Ayrıca Konuşmaların ardından KMTSO Başkanı Serdar Zabun ve Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a Germenicia tablosu hediye etti.

Liderlerin yağtıgı konuşmada Serdar Zabun ;

“Yeni Vizyonu ile dünyada söz sahibi devletlerarasında olmaya hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti tıpkı bir yatırımcı gibi; sahibi olduğu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek gerek sermaye, gerekse insan kaynağı bakımından büyük bir potansiyeli sahiptir” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Kahramanmaraş’ta bulanan tüm Şehit ve Gazi Ailelerinin ortaokul-lise ve Üniversite eğitimi alan çocuklarına” burs protokolü Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi. Protokole Ticaret Borsası da destek vereceğini açıkladı.

Ticaret Odası bahçesinde gerçekleşen birlik ve beraberlik programında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Türkiye’nin bölgesinde gerçekleştirdiği yatırımları ve atılımları anlattı.

“Türkiye bugün; ekonomik, politik, demokratik, sosyal, hukuki, idari, teknolojik ve kültürel her alanda, birikimlerinin meyvesini almaya başladığı bir sürece girmiştir” diyen Başkan Zabun: “Bugün burada iş dünyasının temsilcileri olarak, büyük Türkiye’nin yükselişine yürekten inanıyor ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına hizmet etmeye; yatırım, üretim, istihdam ve ihracata var gücümüzle devam ediyoruz” dedi.

HEP BİRLİK OLDUK

15 Temmuz’da Fetullahçı (FETÖ) Terör Örgütünün darbe girişiminde milletin keneklendiğine vurgu yapan Zabun şöyle konuştu: “Halkımızın temsil edildiği, en yüce kurum olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, halkın büyük desteği ile iş başına gelen Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize yönelik 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalbine saplanmış bir hançerdir. Allah’a binlerce şükür ki, Kurtuluş Savaşı’nda, Türkü-Kürdü Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi ile bağımsızlık mücadelesi vererek destanlar yazan yüce Türk Milleti, hain darbe girişiminin ilk anlarından itibaren cansiperane bir savunma ile yeni bir Kurtuluş destanına imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin, halkın oyu ve yüksek desteği ile seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, bu büyük saldırı karşısında, yine büyük bir lider olduğunu kanıtlamış, Türkiye’ye milli duruş ruhunu bir kez daha aşılamıştır. Siyasi partilerimizin, darbenin karşısında dimdik durarak milli iradenin, meşru Hükümet’in ve demokratik kurumların yanında yer almaları, Türk siyasetinde özlenen tabloyu oluşturmuştur.

Bugün oluşan siyasal ve toplumsal uzlaşma tablosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyüklüğünü açık bir şekilde dünyaya ilan etmiştir. Ve, ne içeriden ne de dışarıdan hiçbir güç onu yıkamayacak, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır.

İçeride FETÖ ve PKK ile mücadele eden Türkiye, Fırat Kalkanı Operasyonu ile güneyimizde DAİŞ ve YPG ile mücadele etmektedir”

İTTİFAK SAHALARI AÇILDI

Türkiye’nin bölgesinde altın gibi parladığına dikkat çeken Zabun şöyle konuştu: “Diğer yanda, Çin’deki G20 Zirvesi’nde stratejik adımlar atan Türkiye, yeni ittifak sahaları açacak hamleleri ile uluslararası politikada çok önemli kazanımlar elde etmektedir. Bizler, iş dünyasının temsilcileri olarak, bu girişimlerin mutlaka 2023 Vizyonumuz bakımından orta ve uzun vadede olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz. Türkiye, içeride ve dışarıda terör

unsurlarından temizlenmiş olarak, doğu ve güneydoğu bölgeleri ile birlikte ekonomide yeni başarılar elde edecektir

TÜRK İŞ DÜNYASI HER YERDE

Hiç şüphesiz ki, bu başarının en önemli aktörleri arasında yine Türk iş dünyası yer alacaktır.

İş dünyasının atacağı her yeni adım, yapacağı her yeni yatırım ekonomik büyüme ve siyasal güçlenme adına ülkemizi daha ileriye götürecektir. Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girmesiyle turizm sektöründe yaşanan krizin çözüme kavuşturulması, 15 Temmuz’da yaşadığımız hain FETÖ darbe girişimine rağmen 2016’nın ikinci çeyreğinde yakalanan %3,1 büyüme oranı özel sektöre çok büyük umut aşılamıştır.

Diğer taraftan, Sayın Başbakanımızın Diyarbakır’da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Programı inanıyoruz ki, Türk özel sektörüne yeni bir ivme kazandıracak, kamunun altyapı hizmet ve yatırımları ile birlikte doğuda bugüne kadar hep özlediğimiz o ekonomik refahı sağlayacaktır.

KMTSO EN BAŞINDAN BU YANA DARBENİN KARŞISINDADIR

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz gecesi Türkiye’ye yaşatmaya çalıştıkları kabusun ilk dakikalarından itibaren bu darbe girişiminin karşısında ve Cumhurbaşkanımız, Hükümetimiz ve Meclisimizin yanında duran Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlarımızın aileleri ile yaralanarak gazi olanlara destek vermek amacıyla Başbakanlığımız tarafından başlatılan “15 Temmuz Dayanışma Kampanyası” kapsamında 105 bin TL ile maddi yardımda bulunmuştur.

Ben bir kez daha buradan, demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Halen yaralı bulunanlara acil şifa diliyorum.

Diğer taraftan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak’ın himayelerinde, Sayın Valimizin desteğiyle, bizlere emanet olan şehit ve gazilerimizin çocuklarına burs verme kararı aldık. Bugün burs protokolünü de burada imza altına alarak yürürlüğe koyacağız. Allah onları bizlere emanet etti, bizler de bu emanete sahip çıkarak bu çocuklarımızın vatanına ve milletine hayırlı evlatlar olarak yetişmesine aracı olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi

Meclis Başkanı Hanifi öksüz Konuşmasında

Hanifi Öksüz,   “Türkiye olarak 15 Temmuz’da büyük bir darbe girişimi yaşadık. Önemli olan biz nerde hata yaptık, bundan sonra ne yapmalıyız? Bu konudan ne gibi dersler çıkarmalıyız? Bu konuları konuşmalıyız” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ile Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Kahramanmaraş’ta bulanan tüm Şehit ve Gazi Ailelerinin ortaokul-lise ve Üniversite eğitimi alan çocuklarına” burs protokolü Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve kent protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi.

Ticaret ve sanayi Odası bahçesinde gerçekleşen birlik ve beraberlik programında konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu belirtti.

Öksüz şöyle konuştu: “Türkiye olarak, düşmanlarımız çok, ama ülke olarak çok güçlüyüz. Onlar, bizi nasıl bölüp parçalayacaklarını çok iyi biliyorlar. Bunun içinde en etkili kullanacakları yol inancımızı istismar etmek, Alevi-Sünni, Türk-Kürt gibi ayrım yaparak insanları birbirine düşürmek. Maalesef bu silahı da her zaman kullanıyorlar. Çok akıllı olmalıyız. Bir çoğumuzun zekat adı altında verdiğimiz paralar ile fakir ailelerinin zeki çocuklarını okutulalar. Bunları kendilerine ajan yaptılar. Kendileri hiçbir harcama yapmadan sizin bizim paramız ile bu çocukları okuttular. Bu mühim olaydan çok büyük dersler çıkarmalıyız. Zaman zaman inancımız konusunda fazla bilgiye ihtiyacımız olabilir. Bunları öğrenmek isteriz. Bu ülkenin ilahiyat fakültelerini bitirmiş çok değerli bilim adamlarımız var. Müftülerimiz var, bunlar dururken kulaktan dolma bilgiler ile, kendisini din adamı zanneden, ilkokul mezunu dahi olmayan oluşumlara kurumlara itibar etmemeliyiz. Bizim almamız gereken ders bu”

OHAL YAŞAMAMIZ GAYET DOĞAL

Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, OHAL’in gayet doğal olduğunu belirterek şunları dile getirdi: “Devletimizde bu tip oluşumlarının tekrar hayata geçmemesi için, çok önemli tedbirler almak zorunda. Bir OHAL dönemi yaşıyoruz. Böyle büyük bir olaydan sonra yaşanması gerekir. Hızlı bir değerlendirme ve çalışma dönemi oluyor.

İNCE TESVİYE ZAMANI BAŞLAMIŞTIR

İş dünyası olarak bu kadar işçi çalıştırıyoruz, yüzde 100 haklı olduğumuz konuda bir tane iş davasını kazanamıyoruz. Bunun arkasında yatan konular vardır. İşverenlerin, istihdam yaratanları işçi çalıştırmaktan soğutup, bu ülkede istihdam sorunun daha da arttırmaya çalıştılar. Bunlar planlı bir şekilde uygulandı. Bu konuda çok büyük değişiklikler var. Bunlara görmekten iş dünyası olarak büyük mutluluk duyuyoruz.

Son zamanlarda Başbakanımızın verdiği beyanatlar, iş dünyası olarak bize umut vaat etmektedir. FETÖ ile mücadele bir hafriyata benzer. Hafriyata girdiğinizde taş toprak ne varsa hepsini kaldırırsınız. Sonra orada bir ince tesviyeye başlarsınız. Artık ince tesviyeye başlama zamanı gelmiştir. Sonra da moloz olarak attığınız şeyleri ayıklarsınız. Taşını toprağını ayırarak bunları nerede değerlendireceğinize bakarsınız” cümlelerine yer veririken

BAŞBAKAN YARDIMCISI VEYSİ KAYNAK :

“Kahramanmaraş’ımızın Ticaret ve Sanayi Odasının, Esnaf odasının, Kahramanmaraş’ın siyasetçisinin tam bir uyum içerisinde, şehrin meselelerini düşündüğünü ve kafa yorduğunu hep birlikte yaşadık” dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasınca (KMTSO) düzenlenen Birlik ve Beraberlik Programında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş için tüm kurum ve kuruluşların birlik içerisinde çalıştığını söyledi.

Kaynak, 2002 yılında Türkiye’nin 80 cente muhtaç olduğunu belirterek: “3 Kasım seçimlerinden sonra Abdullah Gül hükümeti kurulduğunda iktidar, muhalefet Ticaret ve Sanayi Odasında Kahramanmaraş’ın önceliklerini konuşmuştuk. O günkü tablo bugün ile kıyaslanmayacak tabloydu. O gün, 80 cente muhtaç bir ülke, bankaları batmış. 40-50 milyar dolar borcu var. O gün Dünya Ticaret Merkezine El-Kaide tarafından yapılan terör saldırısı olayından sonra ABD Afganistan’a bir koalisyon eşliğinde askeri hareket kararı almıştı. Türkiye Afganistan’a asker gönderme karşılığında 100-200 milyon doların pazarlığını yapıyordu. Bizde seçim meydanlarında bizim askerimizin kan pazarlık konusu yapılamaz. Bizim askerimizin ancak ülkemizin menfaati için ancak milletimizin huzuru için, ancak bu vatan sınırları içerisinde bizim mutlu ve mesut yaşamamız için görev yaparlar. Böyle bir tablo içerisinde biz Ticaret ve Sanayi Odamızda, Kahramanmaraş’ın önceliklerini konuşmuştuk” dedi.

HERKES TAM BİR UYUM İÇERİSİNDE

Kahramanmaraş’ımızın Ticaret ve Sanayi Odasının, Esnaf odasının, siyasetçisinin tam bir uyum içerisinde, şehrin meselelerini düşündüğünü ve kafa yorduğunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Kaynak şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş basını da şehrin meselelerini duyarlı oldu. 14 yıl sonra geriye döndüğümüzde Kahramanmaraş’ın hangi noktadan hangi noktaya geldiğini görüyoruz. 230 milyar dolar ekonomi büyüklüğünden bu gün 800 milyar doları aşmış bir Türkiye ekonomisi.- 30 milyar dolar ihracattan 150 milyar doları aşmış bir Türkiye ekonomisi”

160’TAN FAZLA OKULU VAR

Kaynak, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasınca (KMTSO) düzenlenen Birlik ve Beraberlik Programında yaptığı konuşmada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türkiye ve dünyaya verdiği zararları anlattı. FETÖ’nun 160’dan fazla ülkede okullar kurduğunu belirten Kaynak, Türkiye’de kanun hükmündeki kararnameyle kapatılan okul sayısının 920 olduğunu, dünyada yaptıkları okul sayısının 783 ile neredeyse buraya yakın olduğunu kaydetti.

FETÖ’nün inananlardan “hizmet” diye himmet parası toplayarak Afrika’da, Avrupa’da, Balkanlarda, Kafkaslarda okullar açtığına dikkati çeken Kaynak, “Bu gayrimüslim devletlerde okuyup da bizden sizden Allah rızası için aldıkları parayla İslam’ı seçtiğini duyduğunuz bir tek çocuk oldu mu? Allah için bir tek çocuk duyduğunuz mu? Ben cevabın ‘hayır’ olduğunu çok kesin biliyorum. Çünkü bu yapının böyle bir derdi yok.” dedi.

Yapının yargı, güvenlik, ordu, mülkiye ve maliye üzerinde yoğunlaştığını ifade eden Kaynak, karayolları hiç ilgi alanlarında olmayan yapının Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını tamamen ele geçirildiğini anlatarak “İnsanların özel hayatını, ticari ilişkisini dinleyeceksiniz, izleyeceksiniz, sonra bu kasetler şantaj kaseti olarak karşınıza çıkacak.” diye konuştu.

FETÖ’nün bir hedefinin de yeni bir din anlayışı olduğun vurgulayan Kaynak, şunları kaydetti: “İslam adına cinayet işleyen, İslam’ın i’sine kurban olması gereken DAİŞ’te, FETÖ’nün İslam adına bir vaiz olarak dünya üzerinde masum, kendisine eğitime adamış bir vaiz olarak lanse edilen FETÖ hareketiyle ne farkı var. Bir tanesine Irak’ın, Suriye’nin topraklarının yaklaşık 3’te birini verdiler. Hepsi 30-40 bin kişilik bir eşkıya grubu. Orada o çetenin de, o eşkıya grubunun da uyruklarına baktığınız zaman hepsi Müslüman devletlerin çocukları değil. FETÖ’nun ikinci ana hedefi bizim dinimizi ifsat etmek. Bu adama yeni vahiyler gelir. Nasıl gelir yeni vahiy? ‘Ben rüyamda peygamberimizi görüyorum. O da Allah’tan yeni vahiy alıyor. Bana talimat veriyor’. Bu adam haşa mesih, bu adam mehdi. Bunun inşa ettiği dinde herşey mübah. İstersen kendini gizlemek için namazı gözünle kılabilirsin. Kendini gizlemek için bütün yasaklanmış fiilleri işleyebilirsin. Kendini gizlemek ve hedefe yürümek için her şeyi yapabilirsin. Ama 15 Temmuz’da yaptığın, robotlaştırdığın insanlarla yaptığın hadise hangi ilahi dinin bir tarafına sığar?” cümleleriyle konuşmasını sonlandırdı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.