DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.963,96 -2.241
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 18°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

KILINÇ SOSYAL MEDYA EVLİLİĞİ ÇÜRÜTÜYOR

Son Güncelleme :

29 Nisan 2016 - 12:35

/ kez okundu.
KILINÇ SOSYAL MEDYA EVLİLİĞİ ÇÜRÜTÜYOR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
  • ÇİFTLER BOŞANMAK İÇİN SAHTE DARP RAPORU ALIYOR
  • KILINÇ; “ SOSYAL MEDYA EVLİĞİ DEĞİL, GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİKLER UZUN SÜRÜYOR”

Av. Faik Kılınç, son yıllarda Türkiye geneli boşanma oranlarının hızla arttığını belirterek, sosyal medya üzerinden tanışarak evlenen kişilerin evliliğinin kısa sürdüğünü söyledi.

Görücü usulü evlenen kişilerin evliliğinin daha uzun sürdüğüne dikkat çeken Kılınç; “Geçmiş yıllarda boşanma oranları bu kadar yoktu. Rakamsal bir veri vermemiz güç ama yüzde yüz’ün üzerinde bir artış olduğunu gözlemleyebiliyoruz. İnsanlar çok basit nedenlerle boşanıyorlar”dedi.

Sosyal medya’nın evli çiftler üzerinde olumsuz yansımaları olduğuna değinen Kılınç şunları söyledi; “Son zamanlarda mahkeme dosyalarına baktığımız zaman sosyal paylaşım siteleri, telefonlardan mesajlaşmalar etkili oluyor. Hiç tanımadıkları insanlarla sosyal medya üzerinden haberleşiyorlar. Başta güzel gidiyor ama sonu genelde hüsranla bitiyor. İnsanlar gerçeği öğrendiklerinde ilişki sona eriyor. Yani hiç görüşmediği birine yalan beyanlarda bulunuyorlar. Bu söylenen yalanlar ortaya çıktığında yuvalar dağılıyor. Hemen hemen her boşanma dosyasında telefon ve sosyal medya yer alıyor.”

Boşanma davalarında insanların büyük bir bölümünün sahte darp raporları alıp boşanma davası açtığını kaydeden Kılınç; “En çok bayanlar davacı konumunda oluyor. Son yıllarda baktığımızda evliliğin ilk 3 yıl içerisinde boşanmaların arttığını görüyoruz. Çocukların olması boşanmalara engel olabiliyor. Biraz daha sorumlu davranmak zorunda kalıyorlar. Bazılarını barıştırıp gönderiyoruz. Fakat çok az bir bölümü evliliğe devam edebiliyor. Ve karşımıza daha büyük nedenlerle geliyorlar, barıştırdığımıza pişman oluyoruz. Aileler evli çiftlere karıştığı zaman olaylar daha farklı boyutlara dönüyor”ifadelerini kullandı.

ALİ KEKLİK

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.