DOLAR 32,5490 % 0
EURO 34,8322 % -0.11
GRAM ALTIN 2.429,23 % -0,04
ÇEYREK A. 3.971,79 % -0,04
BITCOIN 66.661,88 0.882
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Kahramanmaraş’ta Ahşap Oyuncak ve Kitre Bebek Sergisi

Son Güncelleme :

03 Ekim 2016 - 16:06

/ kez okundu.
Kahramanmaraş’ta Ahşap Oyuncak ve Kitre Bebek Sergisi
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

KAHRAMANMARAŞ Valiliği’nin koordinesinde Büyükşehir Belediyesi’nce SODES Projesi kapsamında düzenlenen kurslar sonunda ahşap oyuncak, kitre bebek ve sim sırma sergisi açıldı.

Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Maraş Oyuncakları Atölyesi Projesi kapsamında düzenlenen ahşap oyuncak, sim sırma, kitre bebek ve ney kursları tamamlandı, ardından da Kültür Park’ta sergi açıldı.

60 kadın kursiyerin 8 ay süren kurs süresince yaptığı bebek, oyuncak ve sim sırmaların yer aldığı serginin açılış kurdelesini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile protokol üyelerinin eşleri birlikte kesti. Açılışın ardından Erkoç ve beraberindekiler, sergiyi gezerken özellikle gördükleri bebek ve oyuncaklar ile çocukluklarını hatırladı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşundan önemli yere sahip bayrak olayı, Sütçü İmam’ın Fransız askerine ilk kurşunu sıkması gibi çeşitli olaylar ile Maraş dondurması, tarhanasının da bebeklerle canlandırıldığı, araba, topaç, yapboz gibi ahşaptan yapılmış oyuncaklar sergiye katılanların büyük ilgisini çekti.

‘PARALEL ÇETE, SODES’İ İSTİMAR ETTİ’

Kursları başarıyla tamamlayanların sertifikalarının da verildiği törende konuşan Fatih Mehmet Erkoç, kursların SODES kapsamında düzenlendiğini belirterek, “Geçmişte bu SODES projeleri çok istismar edildi. Şu anda bunlarla ilgili çok önemli hukuki soruşturmalar var. Paralel çete, paralel terör örgütü, kamu kurumlarına sızarak bu tür imkanları geçmişte istismar etti. Şehrimizde de bununla ilgili bir kaç operasyon var” dedi.

Sergi, 15 Ekim’e kadar açık kalacak.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.