DOLAR 32,4071 % 0.22
EURO 35,1035 % -0.05
GRAM ALTIN 2.326,45 % 0,26
ÇEYREK A. 3.803,75 % 0,26
BITCOIN 2.297.196 -0.385
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Hemşerimiz Davayı Kazandı

Son Güncelleme :

22 Aralık 2015 - 15:53

/ kez okundu.
Hemşerimiz Davayı Kazandı
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Hemşerimiz Atasay  Emniyet  Sen olarak  “Artık hukuken de varız”

Emniyet Sen´in kapatılması için açılan davanın reddedilmesi nedeniyle basın açıklaması düzenleyen Aslen Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinden olan  Kayseri Emniyet Sen İl Temsilcisi Çağatay Atasay, “İş Mahkemesi Emniyet Sen´in var olduğuna, hukuki olduğuna karar verdi ve davayı reddetti” dedi.

Aslen  Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinden olan  Kayseri Emniyet Sen İl Temsilcisi Çağatay Atasay Kayseri’de Düzenlediği Basın Toplantısında  Ankara Valiliği´nin, emniyet hizmetleri sınıfına tabi personel için kurulan ´Emniyet-Sen´in kapatılmasına ilişkin açtığı dava, mahkeme tarafından reddedildi. Bu karar üzerine Kayseri Emniyet Sen İl Temsilcisi Çağatay Atasay basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Çağatay Atasay, Emniyet Sen´in geçirdiği hukuki süreçleri anlatarak, “Emniyet Sen olarak çok yorucu, hukuki mücadelelerle dolu bir süreçten geçiyoruz. 12 Kasım 2012 günü kurulan Emniyet Sen, bir hukuk mücadelesi geçirdi ve birçok badireler atlattı. Ben dâhil yaklaşık 28 meslektaşımın meslekten ihraç edilmişti. Kayseri´den de 5 meslektaşım bu 28 kişinin içindeydi. Bir hukuk mücadelesi kazandık ve hepimiz mesleğe geri döndük. Fakat idare tarafından polise sendika hakkı tanınmadı ve sendikamızın kapatılması için 9 nolu Ankara İş Mahkemesine kapatma davası açıldı. Geçtiğimiz Çarşamba günü sendikamız adına büyük bir zafer olarak nitelendirdiğimiz dava sonuçlandı. İş Mahkemesi Emniyet Sen´in var olduğuna, hukuki olduğuna karar verdi ve davayı reddetti” şeklinde konuştu.

 

Bundan sonra Emniyet Sen´in yapacaklarından da bahseden Atasay, “Anayasa Mahkemesinin bizim aleyhimize verdiği bir karar var. Bizi yasaklayan Sendikalar Kanununda maddeyi ikiye böldü ve polise sendika hakkı tanımamıştı. Ama bu süreçten sonra 10 yıl sonra anayasa mahkemesine bu dava ile ilgili tekrar gidilemeyecek, bundan sonra polisler başka bir sendika kuramayacak, kurulmuş olan Emniyet Sen hukuken ve yasalar önünde hiçbir engel olmaksızın mücadelesine devam edecek. Bu süreçten sonra bizler de gerekçeli karar yazıldıktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaatımızı edeceğiz, sendika kütük numaramızı alacağız ve 170 yıllık Emniyet Teşkilatı´nda en acil ihtiyaçlardan birisi olan sendikamızın faaliyetlerine 81 ilde devam edeceğiz. Artık bunun önünde hiçbir engel yok, hiçbir hukuki sorun yok” ifadelerini kullandı.

 

Tüm emniyet güçlerini sendikaya beklediğini ifade eden Atasay, “Emniyet Sen hukuk demek, Emniyet Sen kanun demek, Emniyet Sen zafer demek. Bizler inandık bizler başardık. Teşkilatımıza sendikamız hayırlı olsun. Sendikamıza üye olmak isteyen meslektaşlarımızı da emniyetsen.org sitemizden ya da benim aracılığımla sendikaya üye olmaya bekliyorum” açıklamalarını yaptı.

 

“Bizim ihraç kararımızın altında Paralel Yapılanma var”

 

Bir gazetecinin “Mesleğinden ihraç edilip tekrar mesleğe dönen üyelerinizde pasivize edilme, dışlanma oldu mu” sorusunu yanıtlayan Atasay, “Bizim ihraç kararlarımızın altında, ihracımızı isteyen kişiler, soruşturmayı açan kişiler, soruşturmayı yürüten kişiler tamamen paralel yapının içinde yer almış, şu an bizler buradayız ama o kişiler bu bayrağın altında bile değiller. Bayrakları bile terk edip okyanus ötesine gittiler. Çoğu hükümetimizin çıkarmış olduğu yasa ile bireysel emekli edildi, bazıları ceza evinde, bazıları ülkeyi terk edip gitmek zorunda kaldı. Bizler zaten bu konuda hep kanunların yanındayız. Paralel yapıyla en çok mücadele edecek kişiler bizleriz” dedi.

 

“Kayseri Emniyet Teşkilatının içinde hala paralel yapılanmadan birileri var mı” sorusu üzerine konuşan Atasay, sözlerine şu şekilde son verdi: “Hala var ben bu konuda teşkilatımın emrindeyim. Her türlü yardıma zaten hazır olduğumu söylüyorum. Paralel yapıyla uğraşmak, onu bitirmek 1 günde bitecek bir şey değil.”

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.