DOLAR 32,5565 % 0.19
EURO 34,9526 % -0.13
GRAM ALTIN 2.445,56 % 0,38
ÇEYREK A. 3.998,48 % 0,38
BITCOIN 64.086,35 -0.214
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Ehliyet değişimi ne zamana kadar yapılabilecek?

Son Güncelleme :

21 Mart 2016 - 10:22

/ kez okundu.
Ehliyet değişimi ne zamana kadar yapılabilecek?
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle 5 yılda yaklaşık 25 milyon ehliyet değiştirilecek.

Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe girmesiyle yeni ehliyetler verilmeye başlandı. Bu kapsamda 5 yılda yaklaşık 25 milyon ehliyet değiştirilecek.
Türkiye’deki yaklaşık 25 milyon ehliyetin 5 yıl içinde değiştirilecek ve uluslararası ehliyet statüsünde olacak yeni ehliyetlerin 88 ülkede kullanılabileceği bildirdi.
Ehliyetini değiştirecek kişinin öncelikle 5 yıllık süresinin olduğunu bilmesi gerekiyor. Sürücü, ehliyetini değiştirecekse aile hekimine gidip sağlık raporu alacak, iki adet biyometrik fotoğraf çektirecek, Halk Bankası ya da Vakıflar Bankası’na 15 liralık kart bedeli ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nü destekleme ücretini yatıracak.
‘Trafik adabı’ dersi
Yönetmeliğin, ilk defa sürücü kurslarına müracaat edecekler için  çok önemli değişiklikler getirdi, sürücü kurslarında okutulmak üzere 4 saatlik “Trafik adabı” dersi konulduğu belirtildi.
“Direksiyon sınavları 35 dakikaya çıkarıldı”
Teorik derslerde başarılı olanlar için daha önce 30 dakika olan direksiyon sınavının 35 dakikaya çıkarıldığı, sınava girecek kursiyere ilk 5 dakikada 14 teorik soru sorulacağı ve adayın 4 yanlış hakkının bulunduğu belirtildi.
Sürücü kurslarının kursiyere en az 14 saat akan trafikte, iki saat de simülatörde ya da pistte defansif eğitim verileceği belirtildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.