DOLAR 32,3313 % 0.01
EURO 35,0061 % -0.23
GRAM ALTIN 2.321,86 % 0,06
ÇEYREK A. 3.796,24 % 0,06
BITCOIN 2.294.770 2.388
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 11°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dulkadiroğlu Değişiyor, Dulkadiroğlu Gelişiyor

Son Güncelleme :

08 Mayıs 2015 - 15:48

/ kez okundu.
Dulkadiroğlu Değişiyor, Dulkadiroğlu Gelişiyor
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta ilklerin öncüsü Dulkadiroğlu Belediyesi, “Dulkadiroğlu Değişiyor, Dulkadiroğlu Gelişiyor” projesi kapsamında bir ilke daha imza atarak ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı’nı tamamladı.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde geleneksel çocuk oyunları parkı sözü veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Yavuz Selim Mahallesi’nde yapımı tamamlanan parkın kısa süre sonra hizmete açılacağını söyledi.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte ortaya koyduğu hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Dulkadiroğlu Belediyesi, Geleneksel Çocuk Oyunları parkıyla farkını bir kez daha ortaya koydu.

Sülenke, kösküç, çivi, mendil kapmaca, sek sek ve tahta araba pistinden oluşan Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı, 1800 m2’lik bir alan üzerinde bölge sakinlerine hitap etmekte.

“Geleceğimiz olan çocuklarımıza geleneğimiz olan çocuk oyunlarını öğreterek, onların da kendilerinden sonraki nesillere bu oyunları taşımaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diyen Belediye Başkanı Okay, projenin başlangıç olduğunu dile getirerek bu gibi alanların sayısını artıracaklarının sinyalini verdi.

Seçim sürecinde verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini kaydeden Başkan Okay, büyük projelerin yanı sıra sosyal ve kültürel hizmetlere de büyük önem verdiklerini kaydetti.

Geçen yıl düzenledikleri ‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nde Dulkadiroğlu’nda yaşayan çocuklara söz verdiğini kaydeden Başkan Okay, bu sözü yerine getirerek Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı’nın tamamlandığını ve kısa sürede hizmete açılacağını vurguladı.

Başkan Okay, konu ile ilgili sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dulkadiroğlu Değişiyor, Dulkadiroğlu Gelişiyor’ projesi kapsamında ilçemizi modernize ederek yenilemeye devam ediyoruz. İlçemizi cazibe merkezi haline getireceğimizi söyledik. Bununla ilgili bir çok projede düğmeye bastık. Bu büyük projelerin yanı sıra vatandaşımızın talepleri doğrultusunda farklı projelere de imza atıyoruz. Geleneksel Çocuk Oyunları Parkı’yla da çocuklarımıza farklı bir hizmeti sunmayı amaçladık. Çocukluğumuzda büyük bir heyecanla oynadığımız oyunları yeni nesillerinde görmesi ve o duyguları tatmaları için böyle bir çalışma yaptık. Bölgemize bu gibi hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi ve buna benzer projelerle gençlerimize de özel projeleri büyük bir titizlikle sürdürüyoruz.”

Başkan Okay, bu projede bir ilk daha gerçekleştiğini dile getirerek şunları aktardı: ”

“Güneşlenme süresi olarak ülkemizin en verimli illerinden biride ilimizdir. Şehrimizde ilk defa bir parkta aydınlatma sistemi güneş enerjisiyle sağlandı. Bu parkı yaparken hem doğaya saygı anlamında hem de geçmişle geleceği sentezlemek anlamında güneş enerjisini kullanmayı amaçlandık. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bundan sonraki projelerimizde verimlilik esasına dayalı olarak güneş enerjisinden istifade edileceğiz. Parkta bulunan 9 adet güneş enerjili aydınlatma armatürü, 1 yıl içerisinde yaklaşık 500 Kwh elektrik enerjisini gündüz şarj ederek gece parkın aydınlatılmasında kullanılacak. Elektrik hattından bağımsız olarak çalışan sistem, hava bulutlu olsa bile 3 gün sorunsuz çalışacak şekilde tasarlandı.”

Yavuz Selim Mahallesi sakinleri de projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Zamanın çoğunu internet başında geçiren çocukların parkın yapılmasıyla geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak stres attığını ifade eden mahalle halkı, Belediye Başkanı Necati Okay’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,3092

SATIŞ

32,3313

FARK

% 0.01
Dolar EURO

ALIŞ

34,9631

SATIŞ

35,0061

FARK

% -0.23
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,8478

SATIŞ

40,9378

FARK

% 0.06
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,8116

SATIŞ

35,8918

FARK

% 0.06
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,8585

SATIŞ

23,8837

FARK

% 0.04
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.712,30

SATIŞ

3.796,24

FARK

% 0,06
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.320,19

SATIŞ

2.321,86

FARK

% 0,06
Dolar BITCOIN

FİYAT

2.294.770

DEĞİŞİM

2.388

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER