DOLAR 32,4511 % -0.12
EURO 34,7390 % -0.69
GRAM ALTIN 2.440,02 % 0,16
ÇEYREK A. 3.989,43 % 0,16
BITCOIN 64.051,87 -0.886
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DONDURMANIN BAŞKENTİ K.MARAŞ

Son Güncelleme :

23 Eylül 2017 - 7:30

/ kez okundu.
DONDURMANIN BAŞKENTİ K.MARAŞ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Alpedo, Karpedo,Akdo, Marasta, Marfedo gibi sektörün önde gelen firmalarının sponsorluğu ile gerçekleştirilen 1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nde 2.80 metre (280 cm) ile “Dünyanın en uzun çengelli dondurması rekoru kırıldı.

DONDURMADAN YAPILAN İLK TÜRK BAYRAĞI

1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nde Ayrıca dondurmadan yapılan 1.50 x 1.20 metre ölçülerinde ilk Türk Bayrağı yapıldı.

FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERLE KÜLTÜR VE SANAT ŞÖLENİNE DÖNDÜ

Festival kapsamında sabah saatlerinde Uluslararası Sultanu’ş Şuara Vehbi Efendi Sempozyumuna 100 den fazla akademisyen katılarak bildiri sunarken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Folklor Ekibi ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Folklor ekibi bir kardeşlik örneği sergileyerek birlikte gösteri sundular. Dondurma Festival kapsamında daha sonra Müftülük Meydanı’ndan, etkinliklerin gerçekleştirileceği Valilik önüne kadar, yurt dışından festivale katılan misafirlerle birlikte kortej yürüyüşü yapıldı.

Valilik önünde festivalin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Şiirin Başkenti Kahramanmaraş’ta, dünya markası haline gelen Maraş Dondurmasının lezzetini herkesin tatması için kolları sıvadıklarını ve dondurma okulu kuracaklarını söyledi. Dünyanın en uzun çengelli dondurması rekorundan sonra, KKTC, Kosova, Bosna Hersek ve Makedonya’dan gelerek festivale katılan halk oyunları ekipleri folklor gösterileri sundular.

YILDIZLAR SAHNE ALDI

1.Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin birinci gününde Müftülük Meydanı’nda sahne alan Ferhat Göçer hayranlarıyla buluşarak muhteşem bir konser verdi. Konser sonrası sahnede dondurma şov yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç dondurma kestikten sonra sanatçı Ferhat Göçer’e sahnede gül şeftali yemeni ve aba giydirdi. Festivalin ikinci gününde, Dursun Ali Erzincanlı ile Arslanbek Sultanbekov, üçüncü gününde ise Murat Boz sahne alacaklar.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.