DOLAR 32,5038 % 0.08
EURO 34,7826 % -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 % 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 % 0,61
BITCOIN 2.102.959 5.548
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Dalkara’ya Andırında Sevgi Seli

Son Güncelleme :

28 Mayıs 2015 - 10:01

/ kez okundu.
Dalkara’ya Andırında Sevgi Seli
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

     Dalkara’ya Andırında Sevgi Seli

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Kamil Dalkara, Selim Sümen ve İl Başkanı Esat Şengül’ CHP Kahramanmaraş İl Yönetimi Üyeleri Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyelerinde Katıldığı Andırın İlçesinde düzenlenen mitinge çok sayıda Andırınlar katıldı. Andırın İlçe Merkezindeki Mitinginde Söz Alan Dalkara, esnafa, işçiye, emekliye, gençlere, memurlara, çiftçilere ulaşarak CHP’nin ses getiren ekonomik projelerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş’ın İlçelerinde, düzenlediği mitinglerde ekonomik kalkınmalarla ilgili projelerini anlatmaya devam ediyor. CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı Önderliğinde Andırında düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. Söz Alan CHP Kahramanmaraş Birinci Sıra Milletvekili Adayı Kamil Dalkara, esnafa, işçiye, emekliye, gençlere, memurlara, çiftçiye CHP’nin ses getiren ekonomik projelerini anlattı.

Andırın İlçesinde Mitinginde halkla buluşan Dalkara ve CHP heyeti buradaki mitingde, “CHP İktidarında çiftçinin kullandığı mazotun 1.50 TL olacağını, Tarımsal desteklerin artırılacağını, Tarımsal ve Hayvansal Üretim merkezleri ile hayvancılığın destekleneceğini üretim ve tüketim arasında denge kurularak yurttaşın pahalı et yemesinin önleneceğini, desteklerle üreticinin de hakkını alacağını” açıkladı.

Esnafın sorunlarını da çözeceklerini anlatan Dalkara , “Kart faizlerinin ve kredi faiz lerinin en az yüzde 80’ninin silineceğini, Emekli çalışan esnaflardan sigorta primi alınmasını sonlandıracaklarını, düşük faizli uzun vadeli kredilerle esnafa kendi işyeri sahibi olanakları sağlayacaklarını dile getirdi..

“EMEKLİLER 3 KURUŞ MAAŞLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR”

AKP iktidarının Türkiye’nin bugünlere gelmesinde gerçek katkısı olan emeklileri unuttuğu ve emeklilere hak etmedikleri bir hayatı reva gördüğünü belirten Dalkara, “Türkiye’deki emeklilerin hali perişan. 3 kuruş emekli maaşıyla hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarının yandaş siyaseti ve halkın yoksullaştırma operasyonu emekliler nezdinde de kendini gösteriyor. Türkiye’yi daha fazla geliştirmek için yıllarca emeklerini döken emekli vatandaşlarımız, kaçak saraylardaki biner liralık kadehlerle, lüks eşyalarla sefa sürenlerin bedeni ödemeye mahkum bırakılıyor. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu,  ‘CHP iktidarında kaçak saraylara, yandaşlara giden hortumlar kesilecek. Bu kaynaklar halka adaletli bir biçimde dağıtılacak. Sözüm sözdür.’ Genel başkanımızın bu sözünü sizlere bende sizlere söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA YAŞANAN GÖÇÜ DURDURACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kamil Dalkara’nın Andırın Mitinginde bir başka değindiği konu ise Türkiye’deki tarım ve hayvancılık oldu. Türkiye’de uygulanan yanlış politikalarla tarım ve hayvancılığı bitme noktasına geldiğini kaydeden Dalkara, “Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla uğraşarak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın durumu içler acısı. Çiftçilerimiz aşırı maliyetler nedeniyle ürettiği ürünlerden kazanç sağlayamıyor. AKP,  armatörünün gemisine 1,5 liraya verdiği mazotu, çiftçimize 2-3 kat fazlasıyla veriyor. CHP iktidarında bu durum değişecek. Çiftçimiz mazotu 1,5 liradan alacak. Ayrıca hazırladığımız tarımsal kalkınma projeleriyle kırsal kalkınmayı sağlayarak, çiftçilerimizin, besicilerimizin refah seviyelerini yükselteceğiz. Tarımsal üretim artacak ve tarımsal ürün ithalatı azalacak. ‘Türkiye’de tarım ve hayvancılığı geliştirdik’ diyen AKP iktidarı, gün geldi saman ithal etti, gün geldi ithal hayvan alımı yaptı. Bu nasıl bir geliştirmedir? Madem tarım ve hayvancılık gelişti Kahramanmaraş’ımızın kırsal kesimde neden göçler yaşanıyor? Neden arazi sahibi vatandaşlar arazilerini bırakıp büyük kentlere göç ediyor?  CHP iktidarında sözümüz söz tarımda, hayvancılıkta tekrar canlandırılacak, kırsal kesimdeki vatandaşlara mazot, gübre ve diğer destekler verilecek, üretim yapması sağlanacak. Üreticinin ürettiği ürün para edecek ve AKP iktidarının Kahramanmaraş’ta uyguladığı yanlış politikalar sonucu kırsal kesimde yaşanan göç durdurulacak” ifadelerine yer verdi.

ANDIRIN DAKİ YAYLALARIMIZI EKONOMİYE KAZANDIRACAĞIZ”

Andırın İlçesindeki dağları ve yaylalarının ekonomiye kazandırılacağını belirten Kamil Dalkara, şunları söyledi: ” Andırın İlçemiz dağlarıyla aynı coğrafi özelliklere, aynı bitki örtüsü, aynı kış koşullarına sahip olan bir Bölge Avrupa’da Böyle yerler Turizmin Kapsamında Paralar kazanılırken biz dağlarımıza sahip çıkamadığımızdan bu kaynak heba oluyor. Uluslararası turist taşıyan en önemli ziyaret merkezlerinden biri Kahramanmaraş olacak. Dünyanın en fazla gelişme gösteren turizm alanlarından biri de Doğa ve Dağlara yapılan turlar..

Kahramanmaraş’ımıza Gelen Yerli Yabancı Turistleri yaylalarımıza Turlar Düzenleyerek turizm sektörü için Kahramanmaraş cazibe merkezi haline getirilecek. Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistler artık Kahramanmaraş’a geldiklerinde sadece kısa bir ziyaretle dönmeyecek, turistik merkezlerimizi, , ziyaret edecek, harcama yapacak ve Kahramanmaraş ekonomisine katkıda yüksek olacaktır”

SELİM SÜMEN SİYASETTE DİNİ KULANIYORLAR

Andırın İlçesindeki mitingde halkla buluşan büyük ilgi ile karşılanan CHP Heyeti, CHP Seçim Beyannamesinde belirtilen CHP Ekonomik projelerini Milletvekili adayı Selim Sümen halka anlattı..

Emekliye, Her dini bayramda birer maaş net ikramiye vereceklerini açıklayan Sümen “13 Yıllık AKP İktidarları halkı, esnafı, köylüyü, çiftçiyi, dar gelirliyi iyice yoksullaştırmış, namerde muhtaç hale getirmiştir.

CHP İktidarında halkı bu zulümden çekip çıkarıp insanca yaşanacak bir Türkiye özlemini gerçekleştirecek ve korku ve yasaklar imparatorluğuna son verecektir” şeklinde sözlerini tamamladı.

Cumhuriyet Halk Partiler Miting Sonrasında ise Yüzlerce araçla İlçe turu attı.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.