DOLAR 32,3786 % 0.16
EURO 34,9653 % -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 % 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 % 0,22
BITCOIN 2.263.167 -1.161
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

DALKARA’DAN PAZARCIK’TA GÖVDE GÖSTERİSİ

Son Güncelleme :

01 Haziran 2015 - 9:26

/ kez okundu.
DALKARA’DAN PAZARCIK’TA GÖVDE GÖSTERİSİ
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Cumhuriyet Halk Partisi 25.Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Efsane Başkan Kamil Dalkara memleketi Pazarcık’ta Gövde gösteri yaptı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kamil Dalkara ilçe Mitinglerine devam eden dalkara memleketi Pazarcık İlçesine çıkarma yaptı. Vatandaşlar, Dalkara’ya yoğun sevgi gösterisinde bulundular.  CHP Pazarcık seçim Bürosu önünde düzenlenen mitinge binlerce vatandaş katılım sağladı.

7 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk partisinden Milletvekili adayı ve Pazarcık eski belediye başkanı Kamil Dalkara’ya Memleketi pazarcık ilçesinde sevgisi her seçim olduğu gibi yine devam etti.

Şengül Kendileri için kaynak, çerez parası oluyor

CHP’nin Pazarcık İlçesinde düzenlediği mitingde konuşa CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, her şeyin hesabını kitabını yaptıklarını ve ülkenin neye ihtiyacı olduğunu bilerek yola çıktıklarını kaydetti. Çıktıkları yolun o bilenen AKP yolu olmadığını vurgulayan Şengül , “Beraber yüründüğü söylenen ama halkın yolun kenarında kaldığı yollardan değil. Biz sizlerle el ele omuz omuza bir yola çıktık. Çıktığımız yolun adı yeni bir ekonomi kalkınma modeli ile Türkiye’yi yaşanabilir, sizlerin de refah içinde yaşadığı bir ülke haline getirmek… Bizim bundan başka bir yolumuz yoktur bu böyle bilinsin. Cumhuriyet Halk Partisinin yapacakları ile ilgili, projeleri ile ilgili ortaya koyduğu, seçim bildirgesi, sadece seçim çalışmalarını içeren bir bildirge değil aynı zaman bir hükümet programıdır ve bu ciddiyetle hazırlanmıştır. Bu topraklar her birimizin refah içerisinde yaşayacağını sağlayacak kaynaklara sahiptir. Hangi kaynakla bizim bunları yapacağımızı sorgulayanlar, bu kaynağı değil önce kendilerini ve kaynakların başında oturan idarecileri, yöneticileri sorgulasınlar. Kendileri için kaynak, çerez parası oluyor, halka gelince devlete yük olacağı söyleniyor. Önce bunları sorgulasınlar.” dedi.

Pazarcık CHP İlçe Başkanı Veysel Şevran ise AKP’inin ‘büyümeye devam’ seçim sloganının içinin boş olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin son 13 yılda ortalama ekonomi büyümesinin cumhuriyet tarihinin en düşük büyüme oranlarına sahip olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin geçen yıl hiç büyümediğini dile getiren Şevran  “Kendileri çok güzel büyüyor ama Türkiye yerinde sayıyor hatta geriye gidiyor” dedi. Şevran , “Büyümeye devam diyorlar. Geçen yılı 2,9 büyüme ile kapattık. Cumhuriyet tarihinin 1923’ünden 2002’ye kadar ki büyüme ortalaması yüzde 5’tir. Savaşlar görmüş ihtilaller görmüş ama yine de ortalama büyüme yüzde 5 iken Türkiye’de son 13 yılın büyümesi yüzde 5’in altında. Ama geçen yıl hiç büyümemişiz hatta gerilemişiz. O zaman neyin büyümenin devamı? Cumhurbaşkanı mikrofonu her eline aldığında 70 sene önceye gidiyor. Turgut Özakman’nın kitabını okumadıysa okusunlar, orda yazıyor, Türkiye’nin savaş yılları dahil, 1929 ekonomi buhranı dahil büyüme hızı yüzde 20’dir. O zaman neyin büyümesinden bahsediyorlar şimdi. Bunlar zırvalıktan başka bir şey değil..

Daha sonra ise Sırası ile CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayları Kibar Özdemir, Emre Kazancı, selim Sümen  ,Nilden Beyazıt Postalcı konuşmaları ile Ülke Gündemine Vurgu yaptılar.

Bizim artık Pazarcık’ta bir gönül bağımız var

Pazarcık İlçesinde Binlerce kişiye seslenen CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Kamil Dalkara Konuşmasında Pazarcık ilçesin sıkıntılarını anlattı.

Bu haramilerin, bu hukuk tanımazların, bu hırsızlıkların hesabını sormanın zamanı geldi.

5 aydır sahadayız ve Kahramanmaraş’ı karış karış geziyoruz. Gördüğümüz tablo şudur. CHP tarihinde hiç bu kadar halka dokunmamış, hiç bu kadar halka elini uzatmamıştır. Ama artık öyle bir güçlüyüz ki sayın genel başkanımız, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın nasıl iktidar olunacağının reçetesini çizdi. Hasta olan bu ülkenin tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisidir. O yüzden biz öyle bir yola çıktık ki artık geri dönülmez bir yola girdik. İktidar olmaktan başka, bir şansımız ve çaremiz yok. Eğer AKP bir daha iktidar olursa bu ülke yaşanılmaz bir hale gelir. Zaten şimdi çiftçisiyle, esnafıyla, memuruyla, emeklisiyle, herkes gırtlağa kadar borcun içerisinde. Kimse kimseyle barışık değil. Bunun nedenleri mevcut iktidarın zulmü ve baskısıdır. Bunların bir an önce bu ülkenin başından gitmesi şarttır. Bu ülkede artık kendilerine oy vermeyenler potansiyel suçlu. Böyle bir Cumhurbaşkanı bu ülkeyi yönetemez. Zaten o AKP2nin eş başkanının da varlığı ve yokluğu belli değil. Bunların ne olduğunu artık kendi seçmenleri de biliyor. Kahramanmaraş’ın tüm ilçe ve mahallerini geziyoruz. AKP’li vatandaşlar bile kendi seçim bürolarında oturmaktan utanıyorlar. Çünkü onlarda biliyor ki bunlar baştan aşağı kirli. Bunları ne ile yıkarsanız çıkmaz. Bunları ancak siz temizlersiniz.

2014 yerel seçimlerinde yine bana umut ve destek verdiniz. Yüreğinizi ortaya koydunuz. Beni gönüllerin başkanı yaptınız. 22 Mart’ta yapılan ön seçimde olabildiğince destek oldunuz. Birinci sıraya getirdiniz. . O nedenle hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bizim artık Pazarcık’ta bir gönül bağımız var. Yarınlarımız olan çocukların da AKP zulmüne kapılmaması için iktidar olmak zorundayız.

            Pazarcık belediyesini kaybedeli, elimizden aldıkları ya da çaldıkları 1.5 yıldan bu yana Narlı, Evri, Yumaklıcerit, Büyüknacar, bütün köylerimiz ve mahallelerimiz hizmet alabildi mi? Alamadı.

Asgarı ücreti 1500 lira yapacağımızı söylüyoruz. Ben 2009 yılında belediye başkanı olduğumda personelime en az maaşı 1500 lira yaptım. Ama 2015’te belediyeyi elimizden çaldıklarından sonra o işçilerin maaşını 900 liraya düşürdüler. Bu yetmediği gibi, belediyeye almış olduğum ihtiyaç sahibi işçileri de kapının önüne koydular ve işten çıkardılar. Bu da yetmedi o emekçi kardeşlerimiz 9 aydır maaş alamıyorlar. Ben 5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Onların maaşını bir gün aksatmadım. İşte bunların emeğe olan saygısı bu. Bunlar ne emekçiyi ne işçiyi, ne de çiftçiyi düşünürler. Bunlar var yok kendi cepleri.

Bir şey daha söylüyorum. Pazarcık Belediyesi 9 aydır maaş ödemiyor ya, üç tane makam arabası var. B. Nacar, Narlı, Evri Belediyesinin arabasını aldı. Hani yukarıdakinin Mercedes sevdası var ya, şimdi bu aşağıdakinin de Mercedes Sevdası var. O da bir Mercedes almış. Bunların bütün bakanları ve belediye başkanları yarışıyorlar. İnat etmişler Mercedes’e biniyorlar. Kaynak yok deyip duruyorlar. Demek ki kaynak var.

Emekliye 2 maaş ikramiye vereceğiz dedik, hopladılar. Türkiye’de 10 Milyon emekli var. Eşleri ile birlikte 20 Milyon eder. Bunların 12 ay boyunca aldıkları maaş toplamı 4.5 Milyar TL. Bu AKP’nin Eşbaşkanının bir yıllık örtülü ödeneği 4.5 Milyar. Yani 20 Milyon insanın 12 ay boyunca aldığı para bir kişinin tükettiğine eşit. Biz iktidara geldiğimizde bunların hesabını soracağız.

Bizim bölgemiz çiftçi bölgesi. Biz mazotu 1.5 TL yapacağız dedik. Biz yine kaynağımız var dedik. Nerden bulacaksınız dediler. Uçaklara, gemilere, yatlara mazot 1.5 lira oluyor da çiftçiye neden 4.5 TL oluyor. Devleti nasıl soyduklarını sizlere anlatayım. Gemi şirketleri limanlarda mazotu dolduruyorlar. Bir geminin aldığı mazot 270 militon. Yani Kahramanmaraş’taki çiftlerin 1 ayda tükettiği yakıta eşit. Gemilerden mazotu alan AKP yandaşı şirketler, o mazotu sizlere 4.5 TL’den pazarlıyorlar. AKP yandaşları bundan zengin oldular. Böylece de devleti sömürmüş oluyorlar.

Türkiye’de 8 Milyon taşeron işçi var ve bunların devlete maliyeti 3100 TL. Ama işçinin eline geçen para 949 lira. Yani aradaki 2200 TL parayı AKP’nin aradaki şirketleri cebine indiriyor. Biz dedik ki aradaki taşeronu çıkaracağız. Devlet bundan 2200 TL kar kazanacak.

İl Başkanımızda biraz önce söyledi. Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm ilçelerinde inanılmaz bir teveccüh var bize. Artık AKP’lisi de, MHP’lisi de, HDP’lisi de tek umudun CHP olduğunu biliyorlar. Bu ülkenin hukuksuzluğunu, adaletsizliğini,  işsizliğini ancak ve ancak CHP çözer. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayan bir anlayışla, CHP iktidar olmak durumundadır. Aksi halde bu ülke yaşanılmaz bir hale gelir. Ben Kahramanmaraş merkezde 50 binin üzerinde oy alacağım.

Ben Pazarcık ve Çağlayancerit’i de birbirinden ayırmıyorum. Bu dönem bana sahip çıkmalarını istiyorum. 40 yıldır buradan milletvekili çıkmamış. O yüzden bana destek olmalarını istiyorum.

Göreceksiniz iktidar olduğumuzda bu bölge en iyi hizmeti alacaktır. Ben Ankara’da sıradan bir milletvekili olmayacağım. Ben Ankara’ya gittiğimde Kahramanmaraş’ın ve tüm köylerinin sorunlarını çözecek aktif bir milletvekili olacağım. 2 Milletvekili Ankara’ya kesin götüreceğiz, belki üç de yapabiliriz”

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.