DOLAR 32,5829 % 0.03
EURO 34,9925 % 0.37
GRAM ALTIN 2.421,08 % -0,09
ÇEYREK A. 3.958,46 % -0,09
BITCOIN 64.293,78 -3.382
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

ÇOK GÜZEL HİZMETLER BUNLAR

Son Güncelleme :

03 Şubat 2015 - 8:41

/ kez okundu.
ÇOK GÜZEL HİZMETLER BUNLAR
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Bu hafta gerçekten çok beğendiğim iki hizmeti sizlerle paylaşmak istiyorum.

On iki şubat belediyemiz dar gelirli vatandaşlar için toplu konut projesinin kayıtlarına başlamıştı. 424 konut yapılacaktı, proje o kadar yoğun ilgi gördü ki 4.030 kişi müracaat etti.

Noter huzurunda yapılan kura ile hak sahipleri 18 ay sonra evlerine kavuşacaklar.

Bu projede asıl dikkatimi çeken konu ise; bu konutlardan 24 tanesinin engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapılarak verilecek olmasıydı.

Umarız Hanefi Mahçiçek başkanımız bu tip toplu konut projelerinin devamını getirir. Çünkü henüz karşılanamayan yüzde doksanlık bir talep var.

Bu projede emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür ederim.

Dar gelirli ailelerin dışında, ilerleyen zaman diliminde orta gelirli aileler içinde projeler yapılması gerektiği kanaatindeyim. Mevcut piyasa şartlarında arz talep dengesi sebebiyle konut fiyatları aşırı derecede artmış durumda. Konut projelerinin önündeki en büyük handikap on iki şubat belediyemiz sınırları içinde yeterli arsa üretimi olmamasıdır. Benim aklıma gelen en kestirme çözüm ise karşı kıyıya (önsen,kurtlar mahallesi vb.) geçerek düzenli bir şehirleşme sağlanmasıdır.

 

Gelelim Dulkadiroğlu Belediyemizin çok beğendiğim hizmetine.

Dufim adı verilen bir sistem geliştirmişler. Çok yakın bir zamanda bu sistemi ios ve android işletim sistemli telefonlara indirerek de kullanabileceğiz.

Dulkadiroğlu belediyesi sınırlarında gezerken, bir sokağın halini durumunu beğenmediniz. Beğenmediğiniz sokağının resmini çekerek DUFİM adı verilen sisteme gönderiyorsunuz. Hepsi bu kadar, tıpkı sihir gibi değil mi ?

Resimdeki gps verileri sayesinde ekipler bilgisayar sistemi aracılığı ile otomatik olarak oraya yönlendiriliyor. Sokaktaki problem her ne ise birkaç saat içerisinde çözülüyor. Mahalle adı, cadde ve sokak adı, arızalı noktayı tarif etmek gibi meşakkatlere hiç gerek kalmıyor. Adeta rüya gibi bir olay.

Böyle bir hizmeti ne Avrupa da ne de Türkiye de başka hiçbir belediyede görmedim duymadım. Konuyu derinlemesine araştırmak ihtiyacı hissettim.

Tüm belediyelere örnek olacak bu hizmeti çiçeği burnunda bir belediye olan Dulkadiroğlu belediyesi nasıl gerçekleştirmiş ve yazılım şirketlerine ne kadar para vermiştir ? diye de düşündüm işin doğrusu.

Cumartesi günü akşamı Belediye Başkanı Necati Okay beyefendi ile bir dost meclisinde sohbet imkanı buldum. Bu işin arkasındaki kahramanların kimler olduğunu sordum. Necati bey büyük bir tevazu ile bu projenin gerçekleşmesinde, Başkan yardımcısı Sebuk Tekin Alparslan, Fen işleri Müdürü Ali Üzüm ve yazılım uzmanı Sezai Altun’un emek ve gayretlerinin olduğundan bahsetti. Bu güzel projenin belediye imkanları ile kendi bünyelerinde yazılmış olması ayrı bir güzellik olmuş.

Bu arada, aynı ortamda tanışmaktan çok memnun olduğum Basın yayın müdürü Murat Akkurt kardeşimizden de bahsetmeden geçemeyeceğim. Bu kardeşimizi son derece mütevazi ve birikimli gördüm.

Kanaatimce Necati başkan kendisine çok isabetli çalışma arkadaşları seçmiş.

Kısmet olursa önümüzdeki günlerde Dulkadiroğlu Belediyesine ziyarete gideceğim. Yaptıkları ve yapacakları diğer hizmetler hakkında daha detaylı bilgiler almak istiyorum.

Metropol ilçelerimizin tatlı bir hizmet yarışına girdiğini söylemek yanlış olmaz herhalde.

İlerleyen günlerde, bu yarışa iddialı projelerle Büyükşehir Belediyemiz de katılır diye ümid ediyorum.

Çok uzun yıllardan bu yana hak ettiği hizmeti alamamış,,şehircilik anlamında gelişmek şöyle dursun, geriye gitmiş bir şehir var elimizde.

Kolay değil onca yılın birikmiş problemlerini çözmek. Ama çok samimiyetimle söylüyorum, ilk defa bu dönem sorunların üstesinden gelineceğine dair umutlandım.

Yapılan hizmetler için, tekrar her iki ilçe belediye başkanlarımızı ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum, elinize sağlık arkadaşlar.

Yıllardan beri, bu şehir için bu kadar keyifli bir yazı yazmak kısmet olmamıştı. Çok şükür sayenizde, ilk kez içimizde umut ışığı filizlendi.

İlgiyle takipte olduğumu bilmenizi istiyorum.

Kalın sağlıcakla.

Erkan Şerbetçi

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURLARI

Dolar DOLAR

ALIŞ

32,5191

SATIŞ

32,5829

FARK

% 0.03
Dolar EURO

ALIŞ

34,9215

SATIŞ

34,9925

FARK

% 0.37
Dolar İNG. STERLİNİ

ALIŞ

40,6460

SATIŞ

40,7855

FARK

% 0.37
Dolar İSV. FRANGI

ALIŞ

35,5998

SATIŞ

35,6282

FARK

% 0.17
Dolar KAN. DOLARI

ALIŞ

23,7279

SATIŞ

23,7797

FARK

% 0.05
Dolar ÇEYREK ALTIN

ALIŞ

3.873,02

SATIŞ

3.958,46

FARK

% -0,09
Dolar GRAM ALTIN

ALIŞ

2.420,64

SATIŞ

2.421,08

FARK

% -0,09
Dolar BITCOIN

FİYAT

64.293,78

DEĞİŞİM

-3.382

ÇOK KAZANANLAR

ÇOK KAYBEDENLER

İŞLEM GÖRENLER