DOLAR 32,5855 % 0.3
EURO 35,0370 % 0.17
GRAM ALTIN 2.458,28 % 0,91
ÇEYREK A. 4.019,28 % 0,91
BITCOIN 64.246,00 0.284
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 27°
Deniz Sigorta Kahramanmaraş
Google News

Buğday Ekmek için Hala Geç Değil

Son Güncelleme :

21 Aralık 2018 - 9:44

/ kez okundu.
Buğday Ekmek için Hala Geç Değil
Deniz Sigorta Kahramanmaraş

Yağışlara bağlı olarak ekilmeyen arazilerin bulunduğunu belirten Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, buğday ekmek için geç olmadığını söyledi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, özellikle Kahramanmaraş merkezde son bir ay içerisinde oldukça önemli bir miktar yağış alındığını ve bunun çok memnuniyet verici olduğunu ifade eden ZMO Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, yağışlar nedeniyle bazı çiftçilerimizin buğday ekimlerini gerçekleştiremediğini, ancak yağmurlardan sonra ilk fırsatta ekmeleri halinde geç kalmış sayılmayacaklarını ve ikinci ürün ekimleri için zamanlarının olacağını belirtti.

Başkan Dumlupınar, ilimiz merkezinde tahıl bitkilerinin ideal ekim döneminin Kasım ayı olduğunu ancak, ekim zamanının Kasım ayından başlayarak Aralık sonu ve hatta Ocak ayında bile yapılabileceğini vurguladı: ve “Burada çiftçimizin endişesi ikinci ürün ekimi için geç kalıp kalmayacağıdır” dedi.

Başkan Dumlupınar; “Topraklarımızı boş bırakmayalım, ekelim, üretelim” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.